Protiv uvreda i telohranitelja

 Jedan telohranitelj identifikovan je kao Srđan Adžemović. Tokom emisije, koju je vodila Olivera Jovićević poslanik Ilić narušio je standarde nastupa na Javnom servisu, vređajući poslanicu Jelenu Trivan – piše u saopštenju Kolegijuma RTS.
Posle emisije, kako se navodi, gosti Vlajko Senić i Jelena Trivan krenuli su niz hodnik studija u Košutnjaku.
– Sačekao ih je Ilić sa telohraniteljima i Markićevićem i nastavio da vređa i preti, ugrožavajući fizičku bezbednost gostiju RTS. Ispred stepeništa studija poslanik Ilić je glasno rekao da će poslanici Trivan u buduće „j…ti mater“. Kolegijum RTS smatra da su, od strane Ilića, granice političke korektnosti i standardi javnih nastupa, ispred i iza kamera, prekršene na način koji u buduće isključuje tolerisanje.
Kolegijum je odlučio da ne poziva u goste poslanike koji narušavaju standarde građanske pristojnosti i standarde Javnog servisa, te da zabrani ulazak u zgradu RTS pripadnicima obezbeđenja bilo kojih političara, sem uz specijalnu policijsku dozvolu.
U saopštenju se navodi i da je u četvrtak poslanik Markićević, na izlazu iz Narodne skupštine, zaustavio Predraga Brenju, šefa ekipe RTS koji prati rad Skupštine i agresivnim tonom ga pitao sa kojim pravom iznosi stenograme i zapisnike kada je to protivzakonito“.

Tagovi

Povezani tekstovi