RTS se izvinuo, Vuk neće

Naime, nakon emitovanja emisije „Balkanskom ulicom“, u kojoj je Vuk bio gost, oglasila se organizacija za lezbijska ljudska prava „Labris“, osuđujući njegovu izjavu, ali i ponašanje i reakciju poznate voditeljke.
– Ja mislim da nikoga nisam uvredio, pa tako nemam za šta da se izvinjavam. Svoju ženu volim najviše na svetu, a kada biste pogledali ceo intervju, shvatili biste o čemu je reč – rekao je za Pravdu Vuk.
– U nedelju će biti objavljeno moje izvinjenje, iz emisije u kojoj je gostovao Vuk Kostić, na račun primedbe „Labrisa“, koje će da glasi: „Izvinjavam se udruženju za lezbijska ljudska prava „Labris“ i svima onima koji su pogođeni izjavom Vuka Kostića iz prošlonedeljne emisije „Balkanskom ulicom“ – rekla je Vesna Dedić, autorka emisije, i dodala:
– Lično smatram da je njegova izjava izvučena iz konteksta, a veoma je bitno pomenuti da je poenta njegove priče bila tolerancija kao osnov jedne veze, naročito kada je druga osoba poznata ličnost. Svima onima koji su me optužili, jer sam se smejala na njegovu izjavu, mogu samo da kažem da je to logično, jer je Vuk jedna veoma duhovita osoba. S druge strane, moja emisija je bazirana na portretskom intervjuu, pa tako nemam prava po zakonu da iznosim svoje stavove – zaključila je voditeljka.


A. Milić

Tagovi

Povezani tekstovi