Bojana Lekić piše za Nin

Bojana Lekić će se predstaviti kao kolumnista, dok će Jelena Veljković nastaviti da istražuje sada iz ugla pisanog novinarstva, teme kriminala i korupcije.


– Krajnje otvoreno govoreći, to što sam prihvatila da pišem kolumnu za NIN ima veze sa mojim ličnim odnosom prema mom kolegi Veselinu Simonoviću, koji u ime kompanije „Ringier“, koja je većinski vlasnik magazina, želi od NIN-a da napravi projekat dostojan najbolje istorije ovog nedeljnika – kaže Bojana Lekić, koja se ovako vraća novinarstvu, ali ističe da ovaj angažman nije najava njenog skorijeg povratka na TV ekrane.



– Ovaj angažman nema veze sa povratkom na televiziju, što znači da ću se televiziji vratiti kada u elektronskim medijima bude rađen jedan tako veliki projekat koji zavređuje pažnju. Trenutno ne vidim takav projekat na našim televizijama i ne vidim televiziju koja bi meni prijala, a ni ja njima, što ne znači da će takvo stanje trajati – ističe Bojana Lekić, te dodaje da će njena kolumna reflektovati onu stranu njene ličnosti koju publika do sada nije imala priliku da upozna.


– Pokušaću da se publici obratim na jedan drugačiji način koji više ima veze sa mojim karakterom, s onakvom kakvu me prijatelji poznaju. Cinično, duhovito, upečatljivo notiranje političkih dešavanja u stilu kratkih rečenica i jezgrovitih misli – objasnila je Bojana.


Jelena Veljković je nakon deset godina na TV B92 odlučila da se vrati pisanom novinarstvu, u kome se oprobala pre više od 13 godina u redakciji Ćuruvijinog „Dnevnog telegrafa“.



– Zašto NIN? Čini mi se da smo se NIN i ja međusobno osetili i prepoznali – meni se dopala ambicija NIN-a da raste i postane još bolji nego što jeste, a NIN je u meni video novinarku koja se temama koje istražuje posvećuje do kraja. Mislim da ćemo se dobro slagati – kaže Jelena, koja će se i nadalje baviti temom kriminala i korupcije u našoj zemlji.



Emisija „Reakcija“ nastaviće sa prikazivanjem, a Jelenu Veljković zameniće koleginice Radoslavka Despotović i Sandra Mandić.



– Čitaocima NIN-a ponudiću ono što sam nudila i gledaocima TV B92 – istrajnost u istraživanju priča i informaciju više od drugih – zaključuje Veljkovićeva.



Inače, NIN su nedavno pojačali i Ljubivoje Ršumović, Svetislav Basara i Vladimir Stanković čije će pisanje svakako doprineti kvalitetu nedeljnika, a uskoro se očekuju još neka poznata novinarska imena koja će pisati za NIN.


 

Tagovi

Povezani tekstovi