Dragan J. Vučićević ide u zatvor jer nije platio kaznu zbog vređanja novinarke N1

Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević ići će u zatvor jer nije platio novčanu kaznu zbog vređanja novinarke N1 Žakline Tatalović. Na izdržavanje zatvorske kazne treba da se javi 22. jula u Okružni zatvor u Beogradu.

 

Još u septembru 2021. godine Dragan J. Vučićević proglašen je krivim zbog krivičnog dela uvrede u produženom trajanju, prenosi nova.rs

 

Zbog vređanja Žakline Tatalović kažnjen je novčano sa 200 hiljada dinara koje je bio dužan da uplati u srpski budžet. Međutim, to se nije dogodilo.

 

Presuda Vučićeviću duže od godinu dana stajala je u fioci sudije Prvog osnovnog suda Dragiše Kesara. Posle niza reakcija advokata tužilje Srđana Dugonjića i Dragana Maravića, prošle nedelje oglasila se uprava Prvog osnovnog suda, piše nova.rs. 

 

Utvrđeno je da su pritužbe advokata osnovane i “da sudija Kesar neopravdano odugovlači postupak i gura krivičnu kaznu u zastarelost” koja bi nastupila 3. marta 2024. Traženo je i izjašnjenje sudije Kesara, koji je odmah nakon toga, ipak, dostavio sve spise krivičnom veću. Krivično veće odlučilo je da preinači presudu, piše Nova.rs

 

Prema najnovijim informacijama, koje je na društvenoj mreži X objavila novinarka Žaklina Tatalović, Vučićević na izdržavanje zatvorske kazne treba da se javi 22. jula.

 

Podsećamo da je Dragan Vučićević otišao u zatvor na osnovu druge presude, koju takođe nije platio, zbog uvreda na račun novinara i urednika Jugoslava Ćosića.

 

Nakon jedne noći ipak izlazi iz Centralnog zatvora, a kaznu mu je kako je rekao tada, platila supruga.

 

Izvor: N1

Tagovi

Povezani tekstovi