Nove pretnje zaposlenima na N1

Ilustracija: Canva
Ilustracija: Canva

Zaposlenima na N1 su na društvenoj mreži Iks upućene nove ozbiljne pretnje.

 

Na društvenoj mreži Iks jedan od korisnika je napisao:

 

„Lov je otvoren, samo da nađemo sponzora za paljenje N1“ i potom dodao:

 

„Počelo je, dajte otkaze, možda ima budućnosti za vas“.

 

Korisnik je poziv „na paljenje N1“ uputio ispod objave Glasa Amerike u kojoj se navodi da međunarodne organizacije upozoravaju da je otvoren „lov na novinare“ i da su mogući i fizički napadi.

 

„Povodom spota koji je emitovan na nekim nacionalnim televizijama, u kojem se televizije N1 i Nova S optužuju da dehumanizuju predsedniika Srbije, međunarodne organizacije upozoravaju da je otvoren „lov na novinare“ i da su mogući i fizički napadi“, navodi se u objavi Glasa Amerike.

 

 

Podsećamo, tri televizije sa nacionalnim pokrivanjem u svojim programima tokom jučerašnjeg dana emitovale su manipulativni video nepoznatog autora u kom nezavisne kritičke medije, pre svih televiziju N1, optužuju za dehumanizaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića „kako bi se sutra stvorilo opravdanje za neku psihički labilnu osobu, koja bi pokušala da uradi isto što je Tomas Metju Kruks pokušao da uradi Donaldu Trampu“.

 

Video počinje isečcima iz dokumentarnog filma “Vladalac” koji je emitovan na televiziji N1 u kojoj učesnici navode osobine koje vide u predsedniku Republike, a nastavlja se prikazivanjem raznih sadržaja sa interneta: anonimnih pretećih statusa na društvenim mrežama i snimcima sa protesta; a pojedini sadržaji koji su objavljeni u kritičkim medijima istrgnuti su iz konteksta i prikazani kao pretnje predsedniku Vučiću.

 

Vučić: Niko nije pretio N1

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Londonu da „niko nije pretio N1“, već da su u spotu koji je emitovan na nacionalnim televizijama i kasnije u izjavama predstavnika vlasti „samo citirane reči“ koje su na N1 izgovarane o njemu.

 

„Ne pratim sve šta se dešava… Mislite onaj spot gde su citirali njihove reči o meni. Pa kakva je to pretnja, niko im ništa ružno nije rekao. Oni se stide svojih reči“, rekao je Vučić upitan o spotu i reakcijama predstavnika vlasti nakon toga.

 

Izvor: N1

Tagovi

Povezani tekstovi