Grafiti koji veličaju nacizam širom Pančeva: Novinar ukazao na problem, pa tužilaštvo formiralo predmet

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

 

U Pančevu su se poslednjih dana na više mesta u gradu pojavile parole koje veličaju nacizam ili uvredljivo govore o pripadnicima drugih nacionalnih zajednica i seksualnih manjina, a nakon upita novinara, Više javno tužilaštvo u Pančevu formiralo je predmet.

Nekoliko takvih grafita pojavilo se na dečijem igralištu u takozvanim Američkim zgradama na zidu Tehničke škole „23. maj” u Ružinoj ulici.

 

Novinar portala „Pančevo si ti“ Nenad Živković uputio je upit Višem javnom tužilaštvu u Pančevu da li je moguće ovakvim pojavama delovati makar posledično, ako ne preventivno, a nakon čega je iz tužilaštva saopšteno da je formiran predmet.

 

„Povodom današnjeg obaveštenja Živković Nenada, novinara portala ,,Pancevo si ti“, VJT u Pančevu je formiralo predmet zbog postojanja osnova sumnje da je nepoznati učinilac izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija.Tužilaštvo je podnelo Policijskoj upravi u Pančevu zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja kako bi policija preduzela sve mere radi utvrđivanja postojanja krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti i otkrivanja učinioca“, naveli su u saopštenju iz tužilaštva.

 

Izvor:Danas

Tagovi

Povezani tekstovi