I posle mene – ja

Aleksandar Tijanić na čelu Radio-televizije Srbije sigurno će ostati do 17. juna, a sve su prilike i nakon toga.
Tijanićev mandat na mestu direktora RTS ističe sredinom juna, do kada će se sigurno znati ko će u naredne četiri godine biti u „električnoj stolici RTS“. Sudeći prema rečima Kurirovog izvora bliskog Javnom servisu, Tijanić je najrealniji kandidat za tu funkciju.
– Da postoji neko drugi, to bi se već znalo. Čini se da Tijanić pričom da ne želi više da bude direktor RTS zapravo tvrdi pazar. To je njegovo legitimno pravo – kaže naš sagovornik.
Aleksandar Tijanić u izjavi za Kurir kaže da je trenutno najbliže ideji da počne da piše knjige.
– Postoji mogućnost da se predomislim ako se zaljubim, pa smekšam. Nisam rekao da idem bilo gde, ali znam kakvo vreme dolazi. Ako je RTS ostavljen i ako država više brine o privatnim televizijama nego o RTS, najdalje sam od pomisli da ostanem direktor još jedan mandat. Ne treba mi to u ovakvoj situaciji, najbolje znam kakav je to posao – objašnjava Tijanić.
On tvrdi da je prethodnih pet godina 95 odsto svog vremena potrošio braneći ovu televizijsku kuću od „napada spolja“, a da se preostalih pet odsto vremena bavio programom.
– Istakao sam imena ljudi za koje mislim da bi to mogli da rade. O tome odlučuje Upravni odbor, a ja u ovom trenutku ne razmišljam o ostanku. Šta će biti za dva meseca? Dođite za dva meseca – poručuje Tijanić.
Član Upravnog odbora RTS, ekonomista Boško Mijatović nije želeo da se upušta u spekulisanje o novom direktoru Javnog servisa.
– Ne zanimaju me kandidati o kojima se spekuliše u javnosti i koje kandiduje Aleksandar Tijanić. Ja čekam prijave. Postoji mogućnost da Tijanić opet bude kandidat, to me ne bi iznenadilo – napominje Mijatović.
Istoričar Predrag Marković, takođe član UO RTS, kaže da je još rano govoriti o kandidatima za novog direktora.


Gordana Raković

Tagovi

Povezani tekstovi