KoSSev portal i više novinara iz Prištine na meti fotomontaža sa uznemirujućim sadržajem

kossev

Danas se na društvenim mrežama pojavilo više fotomontaža na kojima se mogu videti lica pojedinih albanskih novinara sa Kosova, ali i kosovskih lidera, koje prate izmišljene poruke sa pretećim sadržajem, uključujući i one o ubistvu, ali sa nalepljenim logom portala KoSSev.

 

Informaciju o fotomontaži u koju su uključeni i kao lažni potpisnici mediji iz Severne Mitrovice, odnosno KoSSev, i targetirani albanski novinari, saopštilo je Udruženje novinara Kosova, koje još uvek prikuplja ove podatke sa mreža.

 

Neki od novinara koji su napadnuti ovim fotomontažama su: Vehbi Kajtazi, Valon Sila, Berat Bužalja i drugi.

 

Inače, u pitanju su novinari koji su se već više puta nalazili na udaru kosovskih vlasti.

 

„U njima je najčešće lažno korišćen logo srpskih nezavisnih medija iz Severne Mitrovice, Kossev. U međuvremenu, navodne vesti uključuju medije kao što su Voice, Telegraph, Kosovo Today i slično“, saopštio je AGK.

 

„AGK ovu kampanju vidi kao izuzetno opasnu za novinare i medije i poziva Kosovsku policiju sa jedinicom za sajber kriminal da hitno ispita poreklo ovakvih postova i spreči njihovo dalje objavljivanje“, naveli su u saopštenju.

 

Kako smo za ovu informaciju saznali upravo od AGK, u naknadnom neformalnom razgovoru, saznali smo da je ova fotomontaža uključila čak i pojedine kosovske lidere, poput Aljbina Kurtija i Bedžeta Pacolija, i da se na njima nalazi opasan i neprimeren sadržaj.

 

KoSSev kao i AGK neće objaviti ove fotomontirane prikaze, jer se radi o veoma uznemirujem sadržaju. O tome smo obavestili i naše strukovno udruženje NUNS, a obavestićemo i ostala evropska i svetska medijska udruženja.

 

Izvor: Kossev

Tagovi

Povezani tekstovi