Priručnik za bolje razumijevanje psihološkog blagostanja zaposlenih u medijima

prirucnik_psiholosk

Publikacija “Priručnik za bolje razumijevanje psihološkog blagostanja zaposlenih u medijima”, koju je objavio Sindikat medija Crne Gore, ima za cilj da pruži konkretne alate, strategije i smjernice kako bi se ova tema integrisala u svakodnevnu praksu medijskih organizacija.

 

Za potrebe Sindikata, Priručnik su uradili psihologinja Dragana Đokić i novinar i urednik Milorad Ivanović.

 

Svrha priručnika, kako je navedeno, nije samo da osnaži zaposlene da se brinu o svom psihološkom blagostanju, već i da podstakne menadžment i liderstvo da prepoznaju važnost ove teme i da aktivno rade na stvaranju radnih okruženja, koja podržavaju psihološko blagostanje zaposlenih.

 

U priručniku je između ostalog navedeno i šta sve utiče na psihološko blagostanje zaposlenih u medijima, kako pomoći sebi i drugima, a također su istaknuti i savjeti za urednike i menadžere za stvaranje zdrave radne atmosfere.

 

Brošura je namijenjena kontakt tačkama u medijima, koji su već drugu godinu uključeni u obuke Sindikata medija Crne Gore i razvoj servisa psihološke podrške, ali i svim drugim medijskim radnicima zainteresovanih za ovu temu.

 

Priručnik, koji je nastao uz podršku Misije OSCE-a u Crnoj Gori, dostupan je na ovom linku.

 

Izvor: Media.ba

Tagovi

Povezani tekstovi