Fondacija „Slavko Ćuruvija“: Za bilo kakav incident na štetu novinara, odgovorni će biti Vučić i Brnabić

fondacija_slavko_curuvija

Fondacija „Slavko Ćuruvija“ ukazala je na opasnost po bezbednost novinara nakon optužbi vlasti da „mediji u okviru United grupe po nalogu svog vlasnika pripremaju ubistvo predsednika Srbije“.

 

„Optužbe novinara i medija u okviru United Group da po nalogu svog vlasnika pripremaju ubistvo predsednika podiže lestvicu ugrožavanja bezbednosti čitavih redakcija. Kampanja je tim opasnija, utoliko što je vode osobe na najvišim funkcijama u zemlji“, naveli su iz Fondacije na društvenim mrežama.

 

Kako se kaže, umesto dijaloga i razmene argumenata, novinarska pitanja i medijski izveštaji se proglašavaju pripremom ubistva predsednika.

 

„Za bilo kakav incident na štetu novinara medija United Group, odgovorni će biti Vučić i Brnabić“, navode na Iksu iz Fondacije „Slavko Ćuruvija“.

 

Podsetimo, kampanja protiv medija United grupe, i to sa najvišeg državnog vrha, nastavlja se nesmanjenom žestinom. Pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio suvlasnika United grupe Dragana Šolaka da je došao na ideju da ga ubije, svoj doprinos kampanji dala je i predsednica Skupštine Srbije na društvenoj mreži Iks. Ana Brnabić je na svom nalogu podelila video uradak i napisala da su pozivi na ubistvo Aleksandra Vučića na svim Šolakovim medijima svakodnevni.

 

Izvor: N1

Tagovi

Povezani tekstovi