Obuka za predstavnike/ce medija o ljudskim pravima, diskriminaciji i govoru mržnje

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan, Savet Evrope i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, pozivaju sve zainteresovane predstavnike/ce medija da se prijave na obuku posvećenu ljudskim pravima, diskriminaciji  i govoru mržnje, sa posebnim naglaskom na reprezentaciju roda, rodnog identiteta i seksualne orijentacije. 

 

Ko može da se prijavi? 

 

  • Novinari i novinarke i predstavnici/e nacionalnih, loklanih, medija na manjinskim jezicima ili omladinskih medija u Srbiji

 

*Prijava je moguća za jednu osobu po medijskoj redakciji. 

 

Detalji obuke: 

  • Datum: 25 – 27. septembar 2024. godine 
  • Lokacija: Mokrin House, Mokrin 
  • Obuka će biti održana na srpskom jeziku. 

 

Tokom ove obuke, učesnici/e će imati priliku da unaprede svoje znanje i veštine u oblasti izveštavanja o  ljudskim pravima, sa posebnim akcentom na prepoznavanje i suzbijanje govora mržnje i diskriminacije. Trening  će obuhvatiti praktične primere, interaktivne sesije i rad sa iskusnim stručnjacima/kinjama iz oblasti medija i  ljudskih prava. 

 

Nakon obuke, sledi faza online mentorskog procesa i proizvodnje medijskih sadržaja. Naši mentori i  mentorkinje pružiće podršku u biranju teme, uglova, sagovornika/ca kao i uređivanju finalnih proizvoda, koji  će nakon toga biti objavljeni u medijima iz kojih učesnici dolaze. 

 

Kako se prijaviti? 

 

Ako si zainteresovan/a da budeš deo ove obuke, možeš se prijaviti putem sledećeg linka. Prijave su otvorene  do 10. septembra do 23:59 časova. Izabrani učesnici i učesnice biće obavešteni o rezultatima prijava najkasnije  do 13.septembra u 17 časova. Organizatori pokrivaju troškove prevoza i smeštaja za sve učesnike i učesnice. 

 

Radujemo se vašem učešću i zajedničkom radu na unapređenju medijskog izveštavanja u Srbiji! 

 

Obuku organizuju:  

 

Mreža za izveštavanje o različitosti, koju podržava Evropska Unija i SMART Balkan – Civilno društvo za povezan  Zapadni Balkan, regionalni projekat implementiran od strane Centar za promociju civilnog društva (CPCD),  Center for Research and Policy Making (CRPM) and Institute for Democracy and Mediation (IDM) i finansijski  podržan od strane Norveškog ministarstva za inostrane poslove, projekat Borba protiv diskriminacije i 

 

promocija različitosti u Srbiji koji je deo zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope Horizontal facility  za Zapadni Balkan i Tursku, u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Tagovi

Povezani tekstovi