Pretnje uredniku „Glasa Podrinja“

Ovo je druga pretnja koju je dobio Đukić u poslednjih mesec dana. Prva pretnja Đukiću i njegovoj porodici je upućena 22. aprila. Dvadesetak dana po dobijanju pisma u kojem mu nepoznata osoba poručuje da “ukoliko ne podnese ostavku stradaće mu dete“, glavni i odgovorni urednik „Glasa Podrinja“ Ljubiša Đukić je dobio novo preteće pismo.


„Novo pismo dobio sam u utorak oko 10 časova, a pisalo je štampanim slovima latinice crnom hemijskom olovkom „podsetiću te na ono prvo pismo, dajem ti rok još deset dana, posle toga – gotov si!“, kaže Ljubiša Đukić.


Ljubiša Đukić je na mesto glavnog i odgovornog urednika šabačkog nedeljnika postavljen pre dva meseca. Za to vreme, kako kaže, ništa nije ukazivalo na to ko bi mogao biti autor pretećih pisama u kojima se pominje on i njegova porodica.


„Naravno da sam zabrinut, ne samo za sebe, već i za svoju porodicu, jer u prvom pismu sadržaj te preteće poruke odnosio se i na porodicu“, kaže Đukić.


Suvlasnik šabačkog nedeljnika Slobodan Teodorović je osudio pretnje uredniku novina i zatražio od policije da reši ovaj slučaj.


„Naravno da osuđujem ovakav način pretnji, naravno da smo preduzeli sve mere i pozvali policiju da učini sve što je moguće da nađu počinioca. Nikakvog razloga nije bilo da se ovo Ljubiši Đukiću desi jer ga poznajem dobro. Smatram da je dobar čovek, porodičan čovek i odličan profesionalac i upravo je zbog toga izabran za glavnog i odgovornog urednika“, kaže Teodorović.


Oba pisma su predata policiji koja ispituje ovaj slučaj.

Tagovi

Povezani tekstovi