Huligani i dalje jači od države!

Na njegove povike da ga ne fotografišemo, straža je reagovala kao po naređenju i za kragnu dohvatila fotoreportera „Alo!“, a zatim ga udarila u glavu i rame.


Straža je oduzela fotoaparat i memorijsku karticu bez ikakvog zapisnika, navodeći da su reporteri „Alo!“ prekršili pravilnik o kućnom redu, iako su od predsednika Višeg suda Dragoljuba Albijanića dan ranije napismeno, faksom, dobili dozvolu za fotografisanje u Višem sudu (Palati pravde) u kome se ne precizira šta je dozvoljeno, a šta nije.


Iako se incident dogodio u hodniku suda, reagovala je sudija Slađana Marković ispred čije se sudnice sve dešavalo, koja je naredila da se izbrišu fotografije sa memorijske kartice. Nije jasno zbog čega je sudija reagovao s obzirom da reporteri „Alo!“ nisu ometali njeno suđenje koje nije ni počelo.


Kako je „Alo!“ saopšteno u Palati pravde, fotoreporter je prekršio pravilnik po kome je zabranjeno fotografisanje osoba sa lisicama na rukama!? Podsetimo, Dragan Marić koji je sa dve bombe upao u Predsedništvo Srbije prošle godine takođe je fotografisan sa lisicama na rukama i kako ga do sudnice sprovodi straža. Marića za razliku od Dunjića niko od fotoreportera nije morao da upita da li mu se sviđa da se fotografiše. Takođe, je i navijač Uroš Mišić, osuđen zbog napada na žandarma, fotografisan sa lisicama dok ga dovode na suđenje.


Velibor Dunjić, kome je juče suđeno za pokušaj ubistva, sudovi su i ranije i pored debelog dosijea i dokaza iz policije, opraštali zločine, o čemu su mediji u više navrata pisali.


Zahtevamo od nadležnih institucija, pre svega od novinarskih udruženja, da adekvatno reaguju na napad na fotoreportera „Alo!“.


Redakcija dnevnog lista Alo!

Tagovi

Povezani tekstovi