Još osam opština izdvojilo značajno manje novca za medijske projekte nego lane

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Opštine Kovačica, Opovo, Inđija, Bač, Kovin, Plandište, Alibunar i Rekovac raspisale su konkurse za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, a za ovu svrhu iz budžeta ovih opština opredeljeno je značajno manje novca nego prošle godine.

 

U Opovu je za medije ove godine izdvojeno 800 hiljada dinara, što je deset puta manje novca u odnosu na prošlu godinu. Ovakav trend smanjenja novca zabeležen je u opštinama Kovin i Alibunar.

 

Opštine Kovin i Alibunar za sufinansiranje medijskih projekata izdvojile su milion dinara, što je takođe 10 puta manje novca nego lane, kada je za medijske projekte bilo izdvojeno 10 miliona dinara.

 

I u opštinama Bač, Plandište i Inđija primetan je trend smanjenja novca za medije.

 

Bač je ove godine izdvojio 500 hiljada dinara, dok je  prošle godine iz budžeta ove opštine izdvojeno 5. 197.500 dinara, dok je u Plandištu i Inđiji ove godine  opredeljeno 9 puta manje novca.

 

U Plandištu je za medije izdvojeno milion dinara,  dok je prošle godine medijima pripalo  9 miliona 500 hiljada dinara.

 

Inđija je za medije opredelila 2 miliona 815 hiljada dinara. Prošle godine je za ovu svrhu izdvojeno 26 miliona dinara.

 

Takođe, 11 puta manje novca za medije izdvojeno je i u opštini Rekovac – 200 hiljada dinara. Za istu svrhu, prošle godine je opredeljeno 2 miliona 200 hiljada dinara.

 

Među opštinama koje su raspisale konkurse, drastično umanjenje novca za medije u odnosu na lane zabeleženo je u Kovačici.

 

U ovogodišnjem Konkursu opštine Kovačica navodi se da je za sufinansiranje medijskih projekata izdvojeno milion dinara. Prošle godine za istu namenu, opredeljeno je 23 miliona 500 hiljada dinara.

 

Izvor: UNS

Tagovi

Povezani tekstovi