Tužilaštvo: VMA i MUP još ne dostavljaju podatke o slučaju napada na Vuka Cvijića

Foto: N1
Foto: N1

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, u odgovoru Insajderu, kaže da još nije odgovoreno na zahtev javnog tužioca, koji je zahtevao pružanje potrebnih obaveštenja od Vojno-medicinske akademije, radi prikupljanja kompletnih lekarskih izveštaja o povredama koje je novinar Vuk Cvijić zadobio pre dva i po meseca u centru Beograda.

 

Takođe, Prvo osnovno tužilaštvo nije dobilo ni snimke od policije, sa kamera video nadzora iz Kosovske ulice u Beogradu od 29. maja 2024. godine kada je novinara Radara Vuka Cvijića – kako tvrdi – napao urednik Srpskog Telegrafa Milan Lađević.

 

Podsetimo, da je novinar Vuk Cvijić prošlog meseca za Insajder rekao da nije normalno da tužilaštvo još nije dobilo traženu dokumentaciju i snimke.

 

Slučaj napada na Vuka Cvijića izazvao je veliku pažnju javnosti, ali i glavnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića.

 

„Hitno je naloženo da se identifikuju i procesuiraju napadači, jer nasilje i napadi na novinare ne smeju biti tolerisani“, navedeno je tada u saopštenju glavnog tužioca Višeg javnog tužilaštva Nenada Stefanovića.

 

A Prvo osnovno tužilaštvo je još 11. juna navelo da policija ima rok od mesec dana da dostavi snimke.

 

Dve nedelje nakon napada, Cvijić je potvrdio za Insajder da je dao iskaz tužilaštvu u vezi sa napadom. On je odmah po incidentu izjavio da ga je, bez razloga, Milan Lađević napao i udario ga. Da su mu nanete povrede, ima i lekarsku potvrdu.

 

Sa druge strane Milan Lađević i tablodi odmah su objavili dijametralno suprotnu verziju priče, navodeći da je Cvijić provocirao Lađevića i iscenirao da ga je ovaj odgurnuo. Ministarka pravde Maja Popović bila je „sigurna“ da će nadležni organi, kako je rekla, u „najkraćem roku u potpunosti utvrditi činjenično stanje i sve okolnosti“ napada na novinara Vuka Cvijića.

 

Izvor: Insajder

 

Tagovi

Povezani tekstovi