Uhapšen član Saveta Radiodifuzne agencije

Glasu je potvrđeno da je zamenik okružnog državnog tužioca Darko Polojac podneo zahtev za pokretanje istrage i da je istražni sudija do kasno u noć uzimao izjave od Karadžića i Petakovića. Proteklih dana ovdašnji SUP je vršio kontrolu finansijskog poslovanja RTV Kragujevac, pa se prijave dovode u vezu sa poslovanjem te medijske kuće.


Kako se nezvanično saznaje, Petaković se sumnjiči da je potpisao štetan ugovor sa kablovskim operaterom SBB i da je primao donacije koje nije evidentirao u poslovnim knjigama. U Inspekciji za privredni kriminal Beti je rečeno da se Petaković sumnjiči da je od Foruma za jugoistočnu Evropu, sa sedištem u Cirihu i predstavništvom u Beogradu, primio donaciju od 16.000 evra, koju nije evidentirao u poslovnim knjigama. Sumnja se da je primao i brojne druge donacije, približne vrednosti od 100.000 evra.


– Pod stresom sam i nisam spreman da nešto više govorim o celom slučaju. Lično sam zabrinut, ali cela priča je benigna – rekao je Goran Karadžić za Glas neposredno posle davanja izjave istražnom sudiji. On je dodao da mu se čini da ceo slučaj ima primese političkog zamešateljstva i da se nikada do sada nije našao u sličnoj situaciji.


 


B.K.

Tagovi

Povezani tekstovi