Nastavljeno suđenje po tužbi Predraga Koluvije protiv KRIK-a

Foto: NUNS
Foto: NUNS

Suđenje po drugoj tužbi Predraga Koluvije protiv KRIK-a nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem Ljubomira Petrovića, inspektora IV odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije. On je naveo da je policija na Koluvijinom imanju otkrila 600 kilograma marihuane i oko 35.000 stabljika ove biljke.

 

Petrović je svedočio na okolnosti u vezi sa legitimisanjem Predraga Koluvije prilikom zaustavljanja njegovog vozila od strane inspektora Slobodana Milenkovića, bivšeg šefa IV odeljenja za borbu protiv droga, kada je, prema prema navodima inspektora, kod njega pronađena falsifikovana službena legitimacija. 

 

On je rekao da nije prisustvovao legitimisanju, već da su mu kolege prenele informaciju.

 

„Kolege su mi prenele da je pronađena službena legitimacija sa njegovom (Koluvijinom) fotografijom i ličnim podacima, te da se on predstavio kao službenik Ministarstva unutrašnjih poslova“, naveo je svedok.

 

Na pitanje advokatice KRIK-a Krune Savović koji kolega mu je preneo informaciju, Petrović je odgvorio da je informaciju dobio od inspektora Slobodana Milenkovića.

 

Savović je svedoka pitala i da li je bio na imanju Jovanjica, na šta je on potvrdno odgovorio.

 

„Da, bio sam na Jovanjici skoro svakog dana kada su vršeni uviđaji. Mogu da kažem da je prvog dana pronađeno oko 600 kilograma opojne droge marihuane, što je kasnije veštačenjem utvrđeno, oko 35 hiljada biljki, jedan revolver, rokovnici, server“, rekao je Petrović.

 

Svedok Ljubormir Petrović je rekao i da ostaje pri iskazu koji je dao u specijalnom sudu u slučaju „Jovanjica“.

 

Suđenje će biti nastavljeno u martu sledeće godine svedočenjem inspektora Slobodana Milenkovića.

 

Ljubomira Petrovića i Slobodana Milenkovića KRIK je predložio da budu svedoci u parnici, jer je Koluvija u tužbi istakao kao sporne navode iz KRIK-ovih tekstova da je kod njega pronađena falsifikovana službena legitimacija i da je na imanju „Jovanjica“ pronađena velika količina droge.

 

Na prethodnim ročištima iskaze su dali Predrag Koluvija i urednik KRIK-a Stevan Dojčinović.

 

Koluvija, koji je optužen za proizvodnju marihuane, tužio je novinare KRIK-a zbog izveštavanja o slučaju „Jovanjica“ tvrdeći da su mu time narušili čast i ugled.

 

Ovo je njegova druga tužba protiv KRIK-a. 

 

Prethodno je Apelacioni sud u Beogradu početkom juna ove godine potvrdio prvostepenu presudu prema kojoj je KRIK povredio pravo na pretpostavku nevinosti Predraga Koluvije jer su novinari napisali da je „optuženi narko-bos“ i time ga „označili učiniocem kažnjivog krivičnog dela, iako o tome ne postoji odluka suda.”

 

Protiv Predraga Koluvije pokrenuta su dva postupka pred specijalnim sudom za organizovani kriminal poznati pod nazivima „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“, koji su u julu ove godine spojeni u jedan predmet.  

Tagovi

Povezani tekstovi