Politički kompromis ili profesionalno izveštavanje

Koliko su istraživanja neophodna pokazuje sadašnja medijska slika u Vojvodini jer sigurno ni najveći pesimisti ne bi, nakon političkih promena 2000. godine u Srbiji, mogli da pretpostave u kakvom će haosu biti medijska scena čitavu deceniju nakon promena, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u NDNV-u u Novom Sadu.
– I pored toga što smo na državnom nivou dobili nekoliko zakona koji regulišu medijsku oblast, i pored toga što su neke privatizacije medijskih kuća sprovedene, nemamo ozbiljniju analizu o tome da li je sve to doprinelo, na prvom mestu, podizanju profesionalnog nivoa informisanja građana – naglasila je Žužana Serenčeš, navodeći samo nekoliko primera potpuno neuspelih privatizacija kakve su bile sa „Pančevcem“, „Kikindskim novinama“ i dr.
Siniša Isakov je analizirao koliko su se sprovodile zakonske odredbe o autorskim pravima i koliko ima piraterije na našem medijskom tržištu, a posebno je istakao da Srbiju čeka izuzetno važan (i kratak) period ozbiljnih priprema ukoliko je zaista, a jeste, određen datum prelaska televizije sa analognog na digitalni način emitovanja.

Tagovi

Povezani tekstovi