„Završićeš na groblju“

Užice – Dopisniku „Novosti“ iz Užica Nikoli Jankoviću, juče su telefonom upućene pretnje da će „završiti na groblju“, zbog pisanja o novootvorenoj autoperionici „Art“, u centru Zlatibora.
Kolegijum „Novosti“ je hitno od policije zatražio da utvrdi identitet osobe odgovorne za pretnje.
Sporni objekat, o kome je dopisnik pisao, vlasništvo je Aleksandra Anđića, službenika u Opštini Čajetina.
Vlasnik objekta Anđić, njegova supruga, kao i zakupac lokala – perionice Mitar Đurović, obratili su se dopisniku „Novosti“, želeći da demantuju pojedine navode iz teksta o spornom lokalu, objavljenom 28. maja pod naslovom „Propisi nisu isti za sve“. Dogovoreno je da razgovor bude obavljen juče u 16 časova. Međutim, juče ujutru, u 8.53, dopisniku „Novosti“ stigle su telefonske pretnje.
– Ja sam vlasnik Zlatibora, svega na Zlatiboru, pa i perionice – rekao je nepoznati muškarac, „predstavljajući se“ na početku razgovora.
Na konstataciju dopisnika upućenu sagovorniku da se lažno predstavlja, a zatim i na pitanje koji je njegov interes da zove, odgovoreno je:
– Sada imaš novi momenat, imaš novi problem, pa da vidimo ko će da piše, a ko će da završi na groblju! – preteći je rekla zasad nepoznata osoba, samoprozvani „vlasnik celog Zlatibora“.
Dopisnik je nepoznatom odgovorio da ga se ne plaši, da se ne plaši nikoga, ali da će o pretnjama obavestiti policiju. Nepoznati je samo odgovorio: „Ma koga da obavestiš, ja upravo sedim sa policajcima“.
Supruga vlasnika lokala, kao i zakupac perionice, juče su su se obratili dopisniku „Novosti“ tvrdeći da nemaju nikakve veze sa upućenom pretnjom. Zakupac Đurović je dodao da je verovatno reč o nečijem pokušaju da se stvori afera.
U Policijskoj upravi u Užicu juče je napravljena službena beleška, a o događaju je obavešten zamenik osnovnog javnog tužioca u Užicu.
Pretnje novinarima „Novosti“, ali ne samo njima, česte su i opasne. Dopisnik iz Loznice Vladimir Mitrić preživeo je pokušaj ubistva, od tada ima celodnevnu policijsku zaštitu. Prećeno je i Aleksandri Delić, dopisniku iz Šapca. Podsećamo da odgovorni za ubistvo dopisnika „Novosti“ iz Jagodine Milana Pantića nisu otkriveni, a za koji dan navršiće se punih devet godina od tog tragičnog događaja.

Tagovi

Povezani tekstovi