Telefonske pretnje novinaru u Užicu

Pretnja da će „završiti na groblju“, usledila je nakon što je 28. maja u Novostima objavio tekst „Propisi nisu isti za sve“ o novootvorenoj auto-perionici Art, u centru Zlatibora.


Janković je rekao da je pretnja usledila nakon „serijala njegovih tekstova o sumnjivim radnjama na Zlatiboru“, ali da ne zna ko je osoba koja mu je pretila.


Dopisnici pojedinih beogradskih medija iz Užica reagovali su saopštenjem kojim od MUP i pravosudnih organa traže da hitno otkriju i po zakonu kazne osobu koja je pretila Jankoviću.


– Izrečene pretnje su veoma ozbiljne, posebno imajući u vidu činjenicu da je više naših kolega, ne tako davno, životom platilo traganje za istinom i bavljenje ovom profesijom, a mnogi su fizički napadnuti“, navedeno je u saopštenju dopisnika Blica, Kurira, Frankfurtskih vesti, Presa i Danasa.


– Koristimo priliku da javnost obavestimo i o tome da smo, obavljajući posao od koga živimo i od koga izdržavamo porodice, veoma često izloženi psovkama, uvredama, šikaniranju, pa čak i fizičkim napadima“, ističu užički dopisnici i podsećaju da „policija u Novom Pazaru ni posle tri godine nije otkrila osobe koje su u centru tog grada, pred više od sto svedoka, napale Zorana Šaponjića, dopisnika Glasa javnosti i Kurira iz Užica“.

Tagovi

Povezani tekstovi