Ispitati navode iz dnevnika Ratka Mladića o ubistvu novinarke Dade Vujasinović

Podsećamo da je početkom prošle godine Okružno javno tužilaštvo u Beogradu, punih 14 godina posle smrti Dade Vujasinović, podnelo policiji zahtev za obnavljanje istrage o njenoj smrti koja je prvobitno kvalifikovana kao samoubistvo.


NUNS podseća i na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića, povodom 16 godina od smrti Dade Vujasinović, da je nakon stupanja na dužnost razgovarao sa prethodnim ministrom Draganom Jočićem, koji ga je obavestio da je policija završila istragu o svim slučajevima ubistva novinara i da je Tužilaštvo na potezu.


Podsećamo i da je Tužilaštvo navelo da je istraga smrti Dade Vujasinović u policiji.


NUNS traži i da se dnevnici Ratka Mladića učine dostupnim javnosti, nadležnim organima, porodici, pravnim zastupnicima roditelja Dade Vujasinović i NUNS-u kako bi se izbegle medijske spekulacije i obezbedila objektivna istraga koja će rezultirali pronalaženjem ubica Dade Vujasinović.


Telo Dade Vujasinović, pronađeno je 9. aprila 1994. godine, u porodičnom stanu na Novom Beogradu. U obdukcionom zapisniku navedeno je da je preminula dan ranije u 1.30 ujutru. Kraj nje je pronađena očeva lovačka puška.


 Sekretarijat NUNS-a


U Beogradu 2. juna 2010. 

Tagovi

Povezani tekstovi