Prijava zbog pretnji novinaru

Radnik JKP „Zlatibor“ Slobodan Đurović sumnjiči se da je Jankoviću uputio telefonsku pretnju da će „završiti na groblju“, zbog jednog teksta u „Novostima“.


Tako bi ovaj komunalni radnik sa Zlatibora mogao da se suoči sa zatvorskom kaznom od jedne do osam godina, ali on tvrdi da nije uputio nikakve pretnje.


Užičkoj policiji trebalo je manje od 24 sata da otkrije ko stoji iza pretećeg poziva dopisniku „Večernjih novosti“ Nikoli Jankoviću.


Reč je o Slobodanu Đuroviću, rođenom 1965. godine, saopštila je načelnica Policijske uprave Užice Dragica Jevtović.


”Izvršilac dela je osporavao da je upućivao pretnje prema NIkoli, već da je razgovor tekao u tom pravcu, ali jednog dela razgovora se ne seća, obzirom da je, kako navodi, bio pod uticajem alkohola“, objašnjava ona.


Nikola Janković ne veruje da je Slobodan Đurović bio u alkoholisanom stanju. On smatra da se iza poziva krije nešto više od nezadovoljstva njegovim člankom o auto-perionici “Art” na Zlatiboru, koja je u vlasništvu rođaka Slobodana Đurovića.


”Jedan je politički motiv. To je bezmalo, da kažemo jedna epska borba za Čajetinu, odnosno za vlast u najbogatijoj maloj opštini u Srbiji. A sa druge strane, postoji mogućnost da su to interesi zaista kriminalnih grupa, o kojima smo objavili desetine i desetine tekstova“, ocenjuje Janković.


Slobodan Đurović kaže da iza njega ne stoji ni politika ni mafija, već je novinar pogrešno interpretirao njegove reči.


”On je dakle sam iskonstruisao priču. On je mene u jednom trenutku možda pitao, dakle, ne sećam se ja detaljno: ‘Šta radiš ti?’ Ja sam rekao, pobijam cveće u zemlju, pošto sadim ovde cveće na Zlatiboru. E još u komunalnom nisam kopao grobove. I on je meni rekao: ‘Je l’ to pretiš?’ Ja kažem: ‘Ne pretim, dođi, čoveče, ovamo gore’, tvrdi Đurović.


Vlasnik auto-perionice “Art” Mitar Đurović je iznenađen celim događajem. Njegova jedina briga je kako da zaradi da prehrani četvoročlanu porodicu, jer mu je supruga nezaposlena, a jedno dete je na lečenju u Nišu.


”Objekat ima papire za privremeni objekat. Sporno je što je ova perionica konkurencija ovim dvema perionicama i što je na boljem mestu“, kaže on.


Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović smatra da je ovaj slučaj povezan sa politikom, jer je DSS u ovoj opštini vladajuća stranka.


”Imate i političke pritiske, kojima smo u zadnje vreme izloženi, od strane opštinskih odbora Demokratske stranke i Napredne stranke. Tako da su se i oni zdušno uključili u akciju i indirektno pomažu ovim ljudima koji rade bespravno na Zlatiboru“, kaže on.


Demokratska stanka u Čajetini se ogradila od postupka svog člana Slobodana Đurovića i dala podršku novinaru.


I oni tvrde da su protiv nelegalne gradnje na Zlatiboru, baš kao što tvrdi i vladajuća koalicija, koja smatra da na opoziciju pritisak vrše upravo oni koji bi da grade mimo zakona.

Tagovi

Povezani tekstovi