Novi čelnik RTS do 1. jula

Javni konkurs za mesto generalnog direktora javnog servisa raspisan je u ponedeljak, a rok za prijavljivanje je 15 dana od dana raspisivanja. Sve prijave, kako nam je rečeno, idu na Upravni odbor, koji ima rok od 15 dana da se izjasni o izboru direktora.


– Upravni odbor odluku donosi dvotrećinskom većinom glasova, što znači da će izabrani kandidat morati da ima najmanje šest glasova od devet, koliko ima članova UO, navode u RTS-u.


Uslovi konkursa su da je kandidat državljanin Srbije, da ima visoku stručnu spremu ili da je istaknuti novinar, medijski stručnjak i menadžer koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u RTV kućama od nacionalnog značaja. Kandidat mora da ima i najmanje deset godina radnog iskustva, znanje jednog svetskog jezika i organizacione i novinarske sposobnosti dokazane u medijskom poslovanju.


„Prilikom konkurisanja za izbor generalnog direktora svaki kandidat je dužan da uz prijavu priloži program rada i razvoja RTS-a za period na imenovanja sa razradom po godinama“, piše u uslovima konkursa.


 

Tagovi

Povezani tekstovi