Predsednik NUNS-a podneo ostavku

Nadležnosti predsednika ovog novinarskog udruženja sa oko 3.000 registrovanih članova, obavljaće potpredsednik Vukašin Obradović. Prema rečima potpredsednice NUNS-a Jelke Jovanović, najkasnije krajem jula, na izbornoj skupštini u Beogradu, biće izabran novi predsednik udruženja.
– Vukašin Obradović će, kako je određeno Statutom, preuzeti nadležnosti. Đorđe Vlajić je naveo lične razloge za ostavku, o čemu nas je obavestio u ponedeljak. Imali smo konsultacije, održali smo i sastanak Izvršnog odbora. Pokušali smo da prevaziđemo tu situaciju i pomognemo što je moguće više, da eventualno promeni odluku. Međutim, on je procenio da je to jače od onoga koliko u ovom trenutku može da se angažuje i ostao je pri svojoj odluci predsednika – kaže Jovanovićeva za „Politiku”.
Izvršni odbor će na sledećoj sednici doneti odluku o sazivanju vanredne skupštine, posle čega će u roku od 45 dana biti sazvana skupština, sa jedinom tačkom dnevnog reda „izbor novog predsednika”, dodaje naša sagovornica.
– Svaki redovni član NUNS-a, a imamo oko 1.000 aktivnih koji plaćaju članarinu, ima pravo da se kandiduje za predsednika, ali mora biti podržan sa najmanje 20 potpisa. Pobeđuje kandidat koji dobije natpolovičnu većinu – kaže Jovanovićeva.
Tokom jučerašnjeg dana pokušavali smo da stupimo u kontakt sa Đorđem Vlajićem, ali on nije odgovarao na pozive.

Tagovi

Povezani tekstovi