Spektar TV tužiće državu

 – I nakon dodele frekvencija, medijsko tržište je potpuno devastirano, a država ne poštuje sopstvene zakone. Umesto da onemoguće piratima da emituju, oni su nam sugerisali da mi podnesemo krivične prijave protiv piratskih emitera – kazala je Bakićeva na okruglom stolu o medijima u Vojvodini. Ona je rekla da će TV „Spektar“ zbog toga tužiti regulatorne agencije RRA i RATEL, Ministarstvo za telekomunikacije i državu Srbiju, i pred domaćim i pred međunarodnim sudovima.
Prema njenim rečima, gradske vlasti u Somboru potpisuju ugovore o prenošenju zasedanja lokalne skupštine sa emiterima koji nemaju dozvolu za rad i nisu dobili frekvenciju, nego emituju program preko kablovsko-distributivnog sistema. – Ali, mi smo umorni od države koja ne poštuje zakone koje je donela, a ne od medija koji emituju nelegalno – kazala je Bakićeva.
Na okruglom stolu predstavljena je knjiga analiza medijske situacije „Vojvođanski mediji – politički kompromis ili profesionalno izveštavanje“, koju je izdalo Nezavisno društvo novinara Vojvodine uz podršku Fonda za otvoreno društvo i Pokrajinskog sekretarijata za informacije.


Izvor: Beta

Tagovi

Povezani tekstovi