Ubistvo još nersvetljeno

Nakon jučerašnjeg pomena na Gradskom groblju u Jagodini, otvoren je trg Milana Pantića, a njegove kolege su u pet do 12 u centru grada zaustavili saobraćaj i raširili transparent na kojem piše „Pronađite ubice novinara“.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je tim povodom razočarenje i nezadovoljstvo zbog neefikasnog rada istražnih organa, posebno policije i tužilaštva, koji ni posle devet godina nisu uspeli da rasvetle ovaj zločin.


– Nikada nećemo odustati od borbe za utvrđivanje istine o ubistvu novinara Milana Pantića. Postavljaćemo to pitanje uvek iznova sve dok ubica i nalogodavci ne budu odgovarali za svoj zločin – istakao je Vukašin Obradović, potpredsednik NUNS-a


Udruženje novinara Srbije (UNS) podsetilo je da je policija svih ovih godina tvrdila da istraga ovog ubistva ima prioritet, kao i da je „prikupljen veliki broj podataka na osnovu kojih postoji više indicija koje upućuju na moguće izvršioce ubistva“, ali da porodica, kolege i srpska javnost još ne znaju ko su nalogodavci i ubice novinara Milana Pantića.


U gradskoj biblioteci „Radislav Nikčević“ uručena je i tradicionalna nagrada za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ italijanskom novinaru Rikardu Jakoni, autoru poznatog dokumentarnog filma „Beskonačni rat“.

Tagovi

Povezani tekstovi