Filip Mladenović: Kandidati za direktora RTS da se predstave javnosti

Filip Mladenović predlaže da se kandidati, koji ispunjavaju uslove konkursa, predstave svojim radnim biografijama i programima rada i razvoja RDU RTS u posebnim emisijama Radio Beograda i TV Beograd.


Ovakav postupak učvrstio bi poverenje u JAVNI medijski servis Srbije, a ujedno bi omogućio pretplatnicima i svim zaposlenim ljudima, kao i saradnicima Radiodifuzne ustanove Radio televizija Srbije, neposredan uvid u kvalitet prijavljenih kandidata, kao i  uporedjivanje predloženih programa rada i razvoja RTS-a u naredne četiri godine.


Filip Mladenović je profesionalni novinar 30 godina, od kojih je poslednjih 8 angažovan kao novinar i autor „Dvestadvojke“. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju.



Jedan je od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije  (1994.) i Sekcije samostalnih novinara NUNS-a (2005.)


U svom predlogu programa rada i razvoja RDU RTS Filip Mladenović insistira na podmladjivanju uredničkog sastava RTS,  na ubrzanoj i ravnomernoj tehnološkoj modernizaciji Radio Beograda i TV Beograd, na promenama  programske šeme i na digitalizaciji TV Beograd i Radio Beograda, a naročito bogatih fono i video arhiva RTS-a, koje treba da dobiju status nacionalnog blaga.
 

Tagovi

Povezani tekstovi