Advokat novinara Danasa iz Zaječara: Današnji glavni pretres je odložen pošto se okrivljeni nije pojavio

Miljko Stojanović (foto: lična arhiva)
Miljko Stojanović (foto: lična arhiva)

Zakazani glavni pretres protiv okrivljenog P.S. iz Zaječara zbog pretnji novinaru Danasa, Miljku Stojanoviću, nije održan, pošto se okrivljeni nije pojavio. Novi glavni pretres zakazan je za 7. april, uz naredbu za dovođenje osumnjičenog.

Kako je advokat novinara Stojanovića, Predrag Stanković, kazao za Danas, protiv okrivljenog P.S. iz Zaječara tužilaštvo je podiglo optužni predlog zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138/3, i naložilo da se pred Osnovnim sudom u Zaječaru održi glavni pretres.

 

“Od predloženih dokaza tužilaštvo je predložilo da se pozove oštećeni Miljko Stojanović, novinar Danasa, da se izvrši uvid kriminalističko tehničku dokumentaciju PU Zaječar, odakle će se utvrditi sadržaj poruka koje je P.S. uputio Miljku Stojanoviću, kao i činjenica da je osumnjičeni P.S. pre nego što je napisao više uvredljivih i pretećih poruka, bio upoznat sa činjenicom da je oštećeni Miljko Stojanović novinar, i da je u tom svojstvu objavio tekst na portalu Danasa, kao i na fejsbuk stranici Danasa, koji je na neki način izrevoltiralo osumnjičenog koji mu je uputio reči pretnje”, ističe Stanković.

 

Prema njegovim rečima, danas nije održan glavni pretres zbog nedostataka jednog od procesnih uslova, a to je prisustvo samog okrivljenog na glavnom pretresu, a imajući u vidu da je njegovo pozivanje izvršeno preko PU Zaječar, i sud nije imao izveštaj o tome da li je P.S. primio ili nije primio poziv za današnji glavni pretres.

 

“Današnji glavni pretres je odložen, a novi je zakazan za 7. april, uz naredbu za dovođenje osumnjičenog na glavni pretres”, dodao je on.

 

Podsećamo, novinar Danasa, Miljko Stojanović, nakon teksta o Ukrajincu iz Lvova, dobio je pretnje putem društvene mreže Fejsbuk.

 

Tagovi

Povezani tekstovi