Advokatica UNS: U izjavi Škora o Vučiću i njegovom sinu ne postoji nijedan element krivičnog dela

Foto: N1
Foto: N1

Advokatica Udruženja novinara Srbije (UNS) Gordana Konstantinović izjavila je danas da u integralnoj verziji izjave novinara Srđana Škora o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, u emisiji na KTV televiziji, „ne postoji nijedan element bića krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, niti bilo kog drugog krivičnog dela“.

 

„Samo ugrožavanje sigurnosti kvalifikovano je tako da ono što je Škoro rekao uopšte ne može da se podvede pod to krivično delo“, rekla je Konstantinović za sajt UNS-a.

 

Konstantinović je istakla da treba uzeti u obzir da mnogi mediji nisu verodostojno preneli ono što je Škoro rekao, gostujući 25. juna u emisiji „Bez pardona“ na KTV televiziji.

 

„Ako tužilaštvo bude radilo svoj posao kako treba, kada pogleda ono što je Škoro zaista rekao, a ne ono što je izvučeno iz konteksta, videće da tu zaista nema elemenata krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti“, kazala je ona.

 

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je juče Prvom osnovnom javnom tužilštvu da formira predmet i ispita da li u navodima Škora ima elemenata krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, izvršenog na štetu predsednika Vučića i njegove porodice.

 

„Ja imam predlog da njegovog sina (Vučićevog) pošaljete u Majdanpek i Bor, u rudnik, da lepo tamo radi. Nema Kobri, nema zaštite, tamo lepo da doprinese, da ga snimaju kamere, a može i Željko Mitrović da dođe da pravi rijaliti, i da on (Danilo) na taj način pokaže kakav je Obilić. A što se tiče Kosova, može i tamo da ode, ali samostalno, a ne da idu Kobre, specijalci da ga obezbeđuju da gleda utakmicu“, rekao je na televiziji KTV Srđan Škoro.

 

On je, između ostalog, kazao i da bi cela Vlada trebalo da radi besplatno u rudnicima bakra koje drže Kinezi.

 

„Mislim da bi to bilo odlično. Jednostavno sve ih pokupiti, i napraviti jedan rijaliti gde bi oni radili besplatno u svim rudnicima… da evo hoće sada taj litijum i tamo da ih naselimo. Eto Ana Brnabić, recimo, da ne živi više u Jovankinoj vili nego da živi pored jalovišta za koje kaže da nije štetno. I onda tamo da provodi dane i da čisti to jalovište, i da vidimo koliko će da preživi. Imaju i Zlatibora Lončara koji može da im sanira sve, on je čuveni doktor, kao i onu iz SPS- a koja može da im radi psihološke profile“, naveo je Škoro u emisiji KTV.

 

Izvor: N1

Tagovi

Povezani tekstovi