Agencija tražila, Pančevo prihvatilo veću početnu cenu RTV Pančevo

rtv-pancevo

[box align=’box-left’ id=’7478′]Opozicioni odbornici su zapitali da li će onda neko i kupiti gradski medij. Rasprave, inače, nije mnogo bilo, osim još kod odluke o kreditnom zaduženju Grada, te je Skupština završena za 43 minuta. Pančevačka Skupština je još u novembru donela Odluku o metodu i modelu privatizacije RTV Pančevo, u kojoj je predožila da se na prodaju ponudi kapital gradskog medija, čime je trebalo da bude i završen ceo posao što se tiče lokalne samouprave.

Međutim, pre dve nedelje javila se Agencija za privatizaciju i tražila novu odluku, u kojoj bi bila navedena i početna cena. Pa, iako se očekivalo da se na prvoj aukciji krene od polovine procenjenog kapitala, to jest od 5 miliona i 300 hiljada, o čemu je odluku, bar do sada, donosila Agencija, Agencija je tražila da gradska Skupština donese odluku da se na prvoj licitaciji krene od pune cene procenjenog kapitala, to jest od 10 miliona i 600 hiljada dinara. I Skupština je donela takvu odluku. Time se praktično otežava prodaja, primetili su i predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine u pančevačkoj Skupštini.

– Šta će biti ako prođu dva kruga privatizacije, da li će se akcije ponuditi zaposlenima, ko će moći da upiše akcije i šta će biti sa zaposlenima? To je nešto na šta treba da se obrati pažnja i nešto o čemu Grad treba da razmišlja jer se rok za privatizaciju bliži, rekao je Vladan Keljević, odbornik LSV-a. Nakon odbornika Keljevića povodom RTV-a Pančevo niko ništa nije imao da primeti, a tako je protekla i sledeća polovina dnevnog reda. Sledile su odluke o raspisivanju konkursa za direktora JKP-a „VOD-Kom“ u Jabuci, o nabavci opreme za Bolnicu, planu rada Komunalne policije, izveštaju o radu Kulturnog centra, Doma omladine, Zavoda za zaštitu spomenika. Izveštaji su se ređali, a obrazloženja i rasprave o njima nije bilo. To je i  bio razlog za reakciju iz redova SDPS-a i LSV-a.

– I prošle godine sam predlagao Supštini, i ponovo predlažem gradonačelniku, kao čoveku koji predsedava Većem, da se izveštaji i planovi rada javnih komunalnih preduzeća analiziraju na namenskim sednicama, kako bismo mogli da analiziramo rad tih ljudi. Na ovaj način čini mi se da olako prelazimo preko onog od čega živimo, rekao je Rajko Mijović, šef odborničke grupe SDPS-a.

– Nijednog dirktora ustanove nismo videli za govornicom da bilo šta kaže.Možemo da pročitamo iz izveštaja, ali svi znamio kako se piše izveštaj. Tamo je sve „sjajno i bajno“. To bi trebalo da se praktikuje, ali ne zato što biramo, već postavljamo te ljude. Nisu oni tu zato što su stranački prvenci, nego zato što ih je Skupština postavila, i njih kao direktore, i većnike i gradonačelnika, kazao je Miloš Veselinov, šef odborničke grupe LSV-a. Podizanje kredita od 423 miliona dinara, godinu dana ili nešto manje, po mišljenju Vladana Keljevića iz Lige, može da znači i buđenje radi izbora.

– Sasvim slučajno se to dešava u predizbornoj godini, što je, izgleda, metod svakog vođenja vlasti, pogotovo na lokalu. Da li je ovo moglo parcijalno u periodu čitavog mandata da se radi kako bi se izbeglo kreditno zaduženje, pitao je Vladan Keljević. Miloša Veselinova, šefa odborničke grupe LSV-a, interesovalo je koliko je do sada plaćana kirija za vrtić na Kotežu II, koji bi sada Grad trebalo da kupi za 140 miliona dinara. Odgovor je dobio od Miodraga Radojkovića, člana Gradskog veća, koji je kazao da se kirija plaća „Marfin” banci već dve godine u iznosu od dva evra po kvadratu, a da vrtić ima 1.600 kvadrata, i da su počeli pregovori o kupovini objekta.
– Zakup je produžen do oktobra. Na čelu stručnog tima koji čine gradske stručne službe je zamenik gradonačlnika. I da vas obavestim, cena nije više 140, već je pala na 120 miliona. Do sledeće sednice može da bude ispod 100, videćemo, rekao je Miodrag Radojković, član Gradskog veća.

– Da li zakup može da se produži, pa da se od tog novca izgradi vrtić na Strelištu. Možda milion evra koji se daje za Bajku može da se iskoristiza novi vrtić, a da nastavimo da iznajmljujemo ovaj, pitao je Miloš Veselinov.

– Vlasnik zaključuje ugovor o zakupu. U Ugovoru piše da zakupac u nekom trenutku može da raskine ugovor i predloži kupovinu. Marfin banka je to uradila i došli smo pred odbornike, kazao je Miodrag Radojković. Pošto je Oliver Petković iz LSV-a podneo ostavku, kako je napisao, iz ličnih rzaloga, zamenio ga je Marko Samardžić, elektrotehničar iz Banatskog Brestovca, sa liste iste stranke. Petković je, inače, odnedavno pomoćnik pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Marinike Tepić. Cela Skupštine od 33 tačke dnevnog reda završena je za 43 minuta, što znači da je po tački, uključujući i prihvatanje dnevnog reda, potrošeno 1 minut i 18 sekundi.

Tagovi

Povezani tekstovi