Akcionari Večernjih novosti u Komisiji za vrednosne hartije

„U toku je postupak provere ponude i očekuje se da će ona uskoro biti na dnevnom redu sednice Komisije za hartije od vrednosti“, rekao je agenciji Beta predstavnik Udruženja akcionara „Novosti 2004“ Momir Čabarkapa nakon razgovora sa članovima Komisije.

On je istakao da akcionari od Komisije samo traže da poštuje zakon i dodao da žele da slobodno raspolažu svojom imovinom.

„Povod za našu posetu Komisiji bile su informacije da vlast na članove te nezavisne institucije vrši pritisak da ne razmatra ponuda za preuzimanje ‘Večernjih novosti’. Dobili smo uveravanja da nema takvih pritisaka i da će u ovom slučaju zakon biti striktno poštovan“, naveo je Čabarkapa.

Među akcionarima koji su posetili Komisiju bio je i bivši glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ Rade Brajović koji je rekao da je najveći pojedinačni akcionar te novine.

U Komisiji za hartije od vrednosti Beti je rečeno da su akcionari „Večernih novosti“ informisani da Komisija radi u skladu sa svojim nadležnostima.

O detaljima ponude za preuzimanje „Večernjih novosti“ nije bilo reči, jer je to u suprotnosti sa propisima o trgovanju hartijama od vrednosti, naglasili su u Komisiji.

Akcionari „Večernjih novosti“, prema rečima Čabarkape, za sutra su zakazali sastanak sa ministrom privrede Srbije Predragom Bubalom.

Za sada je jedinu ponudu za preuzimanje akcija „Večernjih novosti“ dostavio nemački medijski koncern VAC (WAZ), koji je spreman da otkupi većinsko vlasništvo u tom listu i za jednu akciju ponudio je cenu od oko 2.000 evra.

Tagovi

Povezani tekstovi