Aleksandar Obradović: Moja diploma je regularna

– Obradović nam je dostavio i dokumentaciju iz koje se vidi da je generalni direktor Krušika, Vladan Lukić, 7. oktobra prošle godine potpisao rešenje kojim mu se njemu „izriče mera privremenog udaljavanja sa rada, zbog određivanja mere zabrane napuštanja stana (kućnog pritvora)“. Uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću kućni pritvor je ukinut 18. decembra, a ta sudska odluka je u pravnoj službi Krušika, prema dokumentu u koji je naš list imao uvid, zavedena 27. decembra. Zašto mu je suspenzija s posla ovih dana produžena, ne zna se. Vladimir Gajić, advokat Aleksandra Obradovića tim povodom je našem listu nedavno rekao da „zakoni ne važe za Obradovića“.

– Naš list je od zaposlenih u Krušiku nezvanično obavešten da se spremaju novi pokušaji kompromitacije Obradovića i njegove tvrdnje da su privatni trgovci oružjem bliski SNS, pre svih firma GIM koja se dovodi u vezu sa Brankom Stefanovićem, ocem ministra policije Nebojše Stefanovića i kompanije Slobodana Tešića, Krušikove proizvode kupovale ispod cene i time valjevsku fabriku dovele u nezavidnu situaciju. Prema našim saznanjima, u režimskim medijima se priprema kampanja da je Aleksandar Obradović svoju visokoškolsku diplomu stekao neregularno, a da je njegova majka koja je, do 2014., bila direktorka u Krušika, po odlasku iz preduzeća „spaljivala određenu fabričku dokumentaciju“.

– Nema ništa sporno sa mojom diplomom. Završio sam Višu strukovnu školu u Valjevu, smer elektronsko poslovanje. Imam validnu diplomu, što je lako proveriti. Sve vreme od dolaska u Krušik radim na poslovima koji zahtevaju srednju stručnu spremu. To sa „paljenjem dokumentacije“ tek nije vredno komentarisanja, rekao nam je Obradović.

Uzbunjivač Aleksandar Obradović uhapšen je 18. septembra na svom radnom mestu u Krušiku, a u akciji hapšenja učestvovali su i pripadnici BIA. Nakon hapšenja, Obradović je sproveden u istražni zatvor u Beogradu. Iz kućnog pritvora, pod velikim pritiskom javnosti, pušten je posle tri nedelje.

Tagovi

Povezani tekstovi