Aleksandar Obradović za N1: Vučić upoznat sa istinom o dešavanjima u Krušiku

Vučić je prilikom današnje posete Krušiku izjavio da će se ta fabrika suočavati sa problemima negativnog imidža u godinama koje dolaze, ali da on ne želi da sve aktuelne probleme pripiše događajima iz septembra prošle godine već da je spreman da se obavi nezavisna forenzička revizija i da se utvrdi ko sve nije dobro radio svoj posao.

Ta izjava predsednika Republike za Obradovića je, kako kaže, jedno veliko iznenađenje.

„Ja verujem da su neke nadležne službe uradile svoje domaće zadatke i da su pronašle i saznale istinu, ispitale ono na šta sam ja ukazivao, i da je predsednik upoznat sa istinom i sa dešavanjima u Krušiku. Takođe verujem da mu je rukovodstvo dalo relevantne brojeve, relevantne informacije koliki su dugovi Krušika. Tako da da li je ovo samo jedan manevarski potez predsednika Vučića, njegovo nastojanje da se priča i afera oko Krušika skloni na stranu ili se nešto desilo, videćemo. Kazaće vreme da li će država pomoći Krušik. Ja samo mislim da nije u redu da svi poreski obveznici naše zemlje snose krivicu na neki način, da oni plaćaju za brljotine privatnih trgovaca oružjem koji su ustvari bliski vladajućoj stranci“, poručuje Obradović.

Ističe da su upravo privatni trgovci oružjem najveći dužnici Krušika, i da je kod njih preliven profit koji je trebalo da pripadne valjevskoj fabrici.

Podsetimo, Obradović je uhapšen 18. septembra 2019. godine, tri dana nakon što je međunarodni portal „Arms Watch“ objavio tekst o tome kako pojedine firme po povlašćenim cenama kupuju oružje iz „Krušika“.

Kućni pritvor mu je ukinut 18. decembra prošle godine, ali je i dalje pod istragom i preti mu podizanje optužnice zbog odavanja službene tajne.

Ceo intervju sa Aleksandrom Obradovićem televizija N1 će emitovati u Danu uživo, u utorak, 10. marta.

Video prilog N1


Tagovi

Povezani tekstovi