Anketa o zahtevu NUNS-a da se ukinu TV prenosi

Ratko Božović
sociolog kulture
Nisam za zabranu, one su uvek kontraproduktivne i znak slabosti. Naravno da mi smeta njihov ekstremizam i način na koji pridobijaju biračko telo, ali više od svega mi smeta što je naša javnost gluva, a kritika nema. I kad nema ko da ih zaustavi. A ovakvu njihovu brutalnost mogu da zaustave demokratska javnost i demokratske institucije. Tek onog trenutka kad ekstremisti budu svedeni na meru kakva vlada u svetu, a to je 10 do 15 procenata, onda možemo verovati da smo demokratsko društvo.


Ljubivoje Ršumović
književnik
Podržavam taj zahtev.


Nino Brajović
predsednik Udruženja novinara Srbije
To nije najbolji put za rešavanje problema govora mržnje. Ne treba ukinuti javnosti pravo na nešto što je u njenom interesu. Bilo bi pogrešno ako bi došlo do uskraćivanja nečega što je u interesu javnosti.


Živorad Pantić
predsednik Sindikata penzionera Nezavisnost
Ne podržavamo taj zahtev. Mi smo za direktan prenos. Nema razloga da se prekida sa dosadašnjom praksom, narod je zainteresovan. Ništa ne treba da se krije, u interesu je da se kaže prava istina. Bolja je i najcrnja istina, nego najlepša laž.Tomislav Krsmanović
predsednik Odbora za ljudska prava
Treba sve da se prenosi, narod treba da bude u toku, a oni koji sramote skupštinu treba da se ukinu. Ne izjašnjavam se protiv Srpske radikalne stranke. Javnost treba da bude u toku i treba onemogućiti one koji degradiraju skupštinu.

Tagovi

Povezani tekstovi