Anketa: Vučić ističe da ne čita Danas kako bi uticao na građane

U anketi sa pitanjem “Da li verujete da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne čita list Danas”, od 800 glasalih, 62 odsto građana reklo je veruje, dok je 38 odsto reklo da ne veruje.

Na istoj anketi na Fejsbuku rezultati su bili drugačiji. Od 1.700 glasalih, čak 89 odsto reklo je da ne veruje u to, dok je 11 odsto reklo da veruje.

Slični rezultati bili su i na Instagramu, gde 92 odsto građana smatra da te izjave nisu istinite, dok osam odsto smatra da jesu.

Drugo pitanje, na našem sajtu, glasilo je “Šta mislite zašto predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da ne čita list Danas” i glasalo je ukupno 757 građana.

Najveći broj njih, odnosno 39 odsto smatra da to radi kako bi uticao na građane, 38 odsto smatra da je to zato što zaista ne čita i 23 odsto građana smatra da to radi kako bi izvršio pritisak na medije.

Na Tviteru su rezultati bili malo drugačiji. Od 427 glasalih, 49 odsto smatra da on to radi kako bi uticao na građane, 46 odsto misli da je to pritisak na medije, dok svega 5 odsto građana smatra da zaista ne čita list Danas.

Građani su u komentarima podelili različita mišljenja i viđenja naše ankete.

“Ne može čovek ni da istakne koje novine čita da ga vi ne napadnete da utiče na nekoga..”, glasi jedan od komentara na našem sajtu.

Bilo je i drugačijih komentara.

“Naravno da čita. Danas je jedna od malobrojnih novina u kojima nešto može da pročita. Ove ostale novine piše, pa nema potrebe i da ih čita”, ističe jedan čitalac.

Tagovi

Povezani tekstovi