Apsolvirala prva novosadska generacija žurnalista

Tim povodom je za profesore, studente i goste iz brojnih medija priređena i video prezentacija Odseka. Emitovani su i radijski prilozi, s kojima će akademci učestvovati na 4. regionalnom radio festivalu u Tuzli i studentska emisija “Dekodiranje”, koje se već godinu dana jednom nedeljno emituje na RTV Vojvodina. Predstavljena je i edicija “Novinarske biblioteke” seminara Odseka za medijske studije i časopisa “Kod 04”, koju studenti pripremaju već kao brucoši.


– Imali smo tremu da li ćemo ispuniti obaveze prema studentima koji su 2004. upisali novootvoreni žurnalistički smer. Kako iz te generacije 70 odsto ove godine završava fakultet, pokazuje da smo u tome uspeli – rekla je šef Odseka za medijske studije prof. dr Vera Vasić.


Mnogi studenti završne godine novinarstva su se već okušali u elektronskim i štampanim medijima i uspešno rade u novosadskim redakcijama i dopisništvima. Neki od saradnika na Filozofskom fakultetu koji studente uče objektivnom i etičkom novinarstvu su vrsni žurnalisti: Dimitrije Boarov, Jan Briza, Dinko Gruhonjić, Dubravka Valić-Nedeljković, Marina Fratucan i drugi.


J. Brcan
 

Tagovi

Povezani tekstovi