Arežina: Ne mogu da zaštitim novinare od kažnjavanja

Nakon što je generalni direktor RTV odbio njegov zahtev da mu se omogući preuzimanje funkcije na koju ga je nedavno, po drugi put za godinu dana, vratio Apelacioni sud, Arežina je podneo ostavku na mesto direktora programa i uputio zahtev za promenu radnog mesta, na poziciju menadžera razvojnih projekata, koju je obavljao nakon smena 2016. i 2017. godine, objavila je Cenzolovka.

Arežina je RTV tužio zbog toga što je nezakonito smenjen 2016. godine, kada je veliki broj novinara otpušten sa pokrajinskog medijskog servisa, i promenjena uređivačka politika, uz promenu vlasti.

Nakon što je Apelacioni sud prvi put odlučio da vrati Arežinu na posao, RTV je to prihvatio, a onda je zatim direktor Miodrag Koprivica Arežinu proglasio tehnološkim viškom jer je ta pozicija u međuvremenu popunjena. Onda je slučaj ponovo otišao na sud, da bi opet Apelacioni sud vratio Arežinu na posao, međutim on ovoga puta podnosi ostavku.

Kako je Arežina objasnio za Danas, ovakvu odluku je doneo jer, i pored svih njegovih napora, rukovodstvo RTV-a, generalni direktor i Upravni odbor, uopšte ne pokazuju volju za saradnjom, te shvata da bi u takvim uslovima bilo nemoguće da profesionalno obavlja ovu funkciju.

– Odbili su moj zahtev da budem jedini direktor programa, Upravni odbor nije želeo ni da razmatra moj predlog kako da se zaustavi drastičan pad slušanosti i gledanosti RTV-a a ja ne želim samo da figuriram na toj funkciji, da se moje ime potpisuje ispod programa i emisija na koje ne mogu da utičem. Ne želim ni da izlažem kolege riziku a da nemam mogućnosti da ih zaštitim od eventualnog kažnjavanja, naveo je Arežina. On dodaje i da ostaje mogućnost da se vrati na mesto menadžera projekata o čemu će se odlučivati u narednih nekoliko dana.  

Tagovi

Povezani tekstovi