B92 pokreće novi kanal

Novi, informativni kanal Televizije B92 počinje sa radom početkom aprila. Gledaoci će moći da ga prate na mrežama kablovske televizije, a u planu je da se ovaj program emituje i putem satelita. Glavni urednik kanala „B92 info“ je Igor Božić (radio emisiju „Parlament“), dok je direktorka Informativnog programa Sanda Savić.


– „B92 info“ će emitovati vesti 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Neprekidnim osvežavanjem informacija osiguraćemo da svi koji prate program u svakom trenutku budu istinski informisani. To znači da će gledaoci uvek moći da dobiju kvalitetne i pravovremene informacije iz zemlje i sveta, novosti sa sportskih terena, vremensku prognozu, teme koje su obeležile dan – svake sekunde sve informacije iz najrazličitijih segmenata života – priča za „Blic“ Sanda Savić i objašnjava kako je koncipiran kanal.
– „B92 info“ je koncipiran kao kanal vesti koji možemo da prepoznamo u konceptu velikih svetskih njuz kanala. Vesti su kičma kanala koje će se u različitim formama emitovati bez prestanka. Ali je to samo deo sadržaja kanala koji će svakodnevno emitovati i specijalizovane vesti iz oblasti ekonomije, spoljne politike, sporta… Svake večeri emitovaćemo specijalni sportski pregled, a vikend program će generalno biti obogaćen specijalnim emisijama iz oblasti sporta. Planirani su i posebni programi. Jedan od njih je svakodnevna debatna emisija „Uvećanje“ koja će se baviti dnevno aktuelnim temama. S obzirom na izbore, „Uvećanje“ će se u početku baviti političkim temama. Generalno, u predizbornim okolnostima, jedan deo programskog prostora ostavljamo za političke kampanje – objašnjava Sanda i najavljuje da će u početku emitovati neke emisije zajedno sa matičnom B92.
– Na oba kanala u početku će se emitovati postojeće informativne emisije „Kažiprst“ i „Poligraf“, s tim što ćemo gledaocima njuz kanala dati priliku da ih u reprizi vide u više termina. Takođe će se na oba kanala emitovati „Utisak nedelje“, „Insajder“ i „B92 istražuje“, „Buđelar“ kao i manji deo specijalnih predizbornih programa. Generalno će na „B92 info“ postojati više termina za reprize svih autorskih informativnih emisija i dokumentarnih i istraživačkih programa. Svake večeri u 21 emitovaćemo premijerno ili reprizu nekih od naših dokumentarno-istraživačkih programa. U tom ćemo terminu emitovati i vrhunske emisija tog tipa iz spoljnih produkcija, domaćih i stranih – zaključuje Sanda Savić.


Dafina Dostanić

Tagovi

Povezani tekstovi