Bazdulj: Uloga Javnog servisa je velika u vreme potpune komercijalizacije medija

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

Uloga Javnog servisa je ogromna i u ovoj situaciji kada su mediji otišli u potpunu komercijalizaciju je izvor pouzdanih informacija i on će postati skoro kao internet, struja i voda, nešto bez čega je nemoguće, rekao je književnik i član Upravnog odbora RTS Muharem Bazdulj.

On je za RTS rekao da javni servis već ima jedan jako pozitivan uticaj u društvu, a postoji način da se to još dodatno usavrši.

 

„Meni se čini da su ljudi koji kritikuju RTS zapravo potpuno fokusirani na informativni deo programa. Međutim, gotovo da i ne možete čuti što se tiče dela o razonodi i obrazovanju da neko može da kaže neku suvislu kritiku. U poređenju sa drugim televizijama, ti programi su kao sa druge planete. Ali, opet kažem, ja mislim da uvek ima prostora za napredak, za usavršavanje naročito, možda u nekoj komparativnoj analizi s nekim javnim servisima u svetu od BBC, pa nadalje, mogu se neke dobre prakse ne mislim prekopirati, ali recimo iskoristiti“, ukazao je Bazdulj.

 

Na pitanje kako vidi svoju ulogu u Upravnom odboru RTS, Bazdulj navodi da je još rano o tome da priča, ali da među svim članovima postoji volja i energija da se radi.

 

„Meni je sve to i dalje novo, ali čini mi se po prvoj sednici da postoji, da kažem, neka dobra volja i energija među članovima kako starim, tako i novim da se radi“, rekao je Bazdulj.

Tagovi

Povezani tekstovi