Beogradska otvorena škola organizuje prvu Akademiju novinarstva ”Mladi i mediji”

BOŠ

Beogradska otvorena škola raspisala je konkurs za prvu Akademiju novinarstva ”Mladi i mediji”, te poziva novinare i novinarke do 35 godina starosti da se prijave do 17. marta do 15 sati.

Cilj Akademije je unapređenje praktičnih veština izveštavanja, upoznavanje sa istraživačkim novinarstvom, uvođenje novih tehnika u rad 15 mladih novinara i novinarki, ali i podsticanje međusobnog umrežavanja i saradnje. Osim toga, novinari i novinarke će imati priliku da uz mentorsku podršku iskusnih medijskih stručnjaka i stručnjakinja kreiraju sopstvene medijske proizvode i za to osvoje 1000 evra.

 

Program počinje 31. marta 2022. godine i trajaće šest nedelja i kombinuje predavanja i događaje uživo i onlajn. Predavanja će se održati u onlajn sferi, izvan radnog vremena, dok će trodnevni početni i završni događaji biti održani uživo. Odabranim polaznicima i polaznicama će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja u hotelu i hrane.

 

Na predavanjima polaznici i polaznice će imati priliku da uče od profesionalaca iz priznatih srpskih redakcija – KRIK-a, CINS-a, N1, BBC-ja na sprskom, RTV-a, Insajdera i mnogih drugih. Biće obrađene teme poput korišćenja naprednih tehnika i alata u novinarstvu, istraživačkog novinarstva, multimedije u novinarstvu, novinarske forenzike, ali i upotreba novih formi – podkasta,  mobilnog novinarstva i drugih.

Više informacija o pozivu možete videti na ovom linku.

 

Tagovi

Povezani tekstovi