Berluskoni92

Posle sprovođenja Zakona o radiodifuziji i raspodele pet nacionalnih frekvencija, Televizija B92 ima šansu da postane vlasništvo Silvija Berluskonija, jednog od najuticajnijih Italijana na svetu. Kako tvrdi dobro obavešteni izvor Kurira, italijanski premijer svoje poslovanje želi da proširi i na Srbiju i to upravo kupovinom jedne naše televizije:

– Berluskoni je veoma zainteresovan da kupi B92 zato što ima ideju kako da je komercijalizuje i podigne joj gledanost, ali da u isto vreme zadrži i prepoznatljiv duh „devedesetdvojke“. Već je stupio u kontakt sa čelnim ljudima B92 i to posredstvom jedne naše velike kompanije – kaže naš izvor i dodaje da ova stvar zasad stagnira, dok ne bude poznato kojih će pet televizija (pored javnog servisa) dobiti nacionalne frekvencije.


R.S.


– Italijanski premijer najpre hoće da vidi da li će ova televizija dobiti nacionalnu pokrivenost, jer bez tog uslova on nema interesa da je kupi. Ipak, bio je dovoljno promišljen da napravi prvi korak, jer se zna da će posle 30. aprila biti opšta pomama stranih investitora za televizijama koje dobiju nacionalnu frekvenciju – zaključuje naš izvor.


U želji da proverimo istinitost ovih informacija, kontaktirali smo najpre sa glavnim i odgovornim urednikom B92 Veranom Matićem, ali svaki pokušaj da s njim ostvarimo komunikaciju završavao glasom automatske sekretarice na njegovom telefonu. Takođe, u pres službi ove televizije rečeno nam je „da nemaju ovlašćenje da komentarišu takve navode“.


Kako Kurir nezvanično saznaje, zaposleni u ovoj televizijskoj kući već trljaju ruke i raduju se novom vlasniku, jer ih, ako se sve bude odigralo kako treba, očekuje put u Rim, gde će na Berluskonijevoj televiziji biti na višemesečnoj obuci i time omogućiti da se program B92 ne razlikuje mnogo od italijanskog.


Inače, pre nekoliko godina se pričalo da je italijanski premijer bio zainteresovan i za kupovinu kanala YU Info, ali je zbog nestabilnih političkih prilika u Srbiji odustao od te namere.


 

Tagovi

Povezani tekstovi