Besomučna hajka na „Podrinske“

Skrajnuti od očiju šire javnosti izloženi smo pritisku lokalnih političkih moćnika, bliskih republičkoj vlasti, koji ne biraju sredstva i način kako bi ugasili javnu reč a nas, i kao medij i kao novinare, zbrisali sa lica zemlje.

Hajka protiv „Podrinskih“ vodi se već nekoliko godina ali u ovom vanrednom stanju i kako se približavaju izbori sve je izraženija i „zlokobnija“.

Već, 20. marta na fejsbuk profilima, osoba za koje osnovano tvrdimo da ih administriraju lica iz stranke koja je na vlasti u Republici, pojavljuje se poruka koje je uzbunila građane da su primerci Podrinskih zaraženi korona virusom.

Dodato je još da se virus na papiru zadržava još pet dana. Tog četvrtka „Podrinske“ nisu izašle. Podneli smo krivičnu prijavu javnom tužilaštvu ali ni do dana današnjeg nemamo nikakav odgovor.

Međutim, od tog trenutka na „Podrinske“ se ustremilo sve ono blisko republičkoj vlasti što u Šapcu postoji, ali i neki beogradski portali, i počinje brutalan obračun sa nama.

Poverenik GrO SNS i narodni poslanik dr Boban Birmančević podnosi krivučnu prijavu protiv „Podrinskih” i kolumniste Hanibala Kovača, a Vujković M. Branko, v.d. direktora Zavoda za javno zdravlje,  podnosi seriju tužbi Savetu za štampu žaleći se na neke reči u našim tekstovima koje je izvukao iz konteksta uz bezbroj neistina i spinovanja.

Uporedo sa tim na njihovim društvenim mrežama, onim botovskim ali i zvaničnim, kojima koordinira Vujković M. Branko počele su da pljušte salve uvreda kojima nije mesto u pristojnom javnom životu. Ali bilo je i onih u kojima nam se preti da će nam neko polomiti i ruke i noge…

Iako smo svesni vremena u kome živimo i da su pravosudne institucije u rukama vladajuće stranke želimo ovim putem, i na ovaj način, da javnosti skrenemo pažnju na jedan mali deo problema sa kojima se suočavamo. Ali i na činjenicu da šabački funkcioneri vladajuće stranke u Srbiji na sve načine, u Šapcu, pokušavaju da ugase slobodu medija, javnu reč i istinu. I da su im „Podrinske“ na meti za ods

Inače, redakcija Podrinskih nagrađena je najvišim priznanjem Grada Šapca, Nagradom ”22.april”, za doprinos demokratiji i slobodi reči i misli. Nosioci ove nagrade bili su: Olja Bećković, Vukašin Obradović, redakcija”Danasa” i Milan Jovanović.

Tagovi

Povezani tekstovi