Bez dozvole za Nemce

Republička  radiodifuzna agencija optužila je u ponedeljak nemačku TV kuću RTL kako „pokušava ruglu da izvrgne RRA i celo srpsko pravosuđe“. Njihova upornost da stignu u srpski etar, poručuju iz RRA, „ukazuje da nije reč o komercijalnim razlozima, već o politički motivisanom brutalnom pokušaju okupacije srpskog radiodifuznog sistema“. Povod za ovakav napad na RTL nacionalna agencija našla je u RTL-ovoj tužbi protiv rešenja Radiodifuzne agencije o raspodeli nacionalnih frekvencija, koju je Vrhovni sud još jednom prosledio na adresu RRA.
Zamenik predsednika Saveta RRA Aleksandar Vasić ističe kako je nejasno zašto Vrhovni sud opet šalje isto rešenje koje je poslato u RRA i u septembru prošle godine kada je i doneto. Tada je, da podsetimo, Vrhovni sud usvojio prigovor RTL-a, koji se žalio zato što je ostao bez nacionalne frekvencije. RRA je, u roku od 15 dana, odbio da ispoštuje rešenje Vrhavnog suda.- Savet RRA je već jednom prošle godine razmatrao sličnu tužbu RTL TV d.o.o. i tada doneo odluku kojom se odbija prigovor ove medijske kuće – kaže Vasić. – Nejasno je šta je VSS čekao od septembra do početka predizborne kampanje u martu da bi dostavio tužbu Savetu RRA na izjašnjenje. A javnost Srbije mora da zna da RTL svojim beskonačnim pravnim trikovima od VSS i RRA zapravo zahteva nasilno gašenje programa neke od nacionalnih televizija koje već dve godine legalno emituju program kako bi se omogućio njihov upad u radiodifuzni sistem Srbije.
Vasić poručuje nemačkom medijskom gigantu i njihovoj ćerki firmi u Srbiji da sledeću šansu za nacionalnu dozvolu imaju tek za šest godina kada se budu izdavale nove dozvole.


I.M.


  

Tagovi

Povezani tekstovi