BIRODI: Mediji o SNS pozitivno i neutralno, o SSP negativno u 80 odsto izveštaja

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Biro za društvena istraživanja saopštio je da je Srpska napredna stranka najzastupljenija u medijima, posvećeno joj je skoro sedam sati vremena, a više od 90 odsto u pozitivnom ili neutralnom tonu.

Monitoring tromesečnog izveštavanja centralnih informativnih emisija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i N1 pokazao je da je sledeća po vremenskoj zastupljenosti Stranka slobode i pravde kojoj je posvećeno skoro četiri sata, a u više od 80 odsto priloga ton izveštavanja je bio negativan.

 

Narodnoj stranci posvećeno je oko 45 minuta pretežno u negativnom tonu, a Socijalističkoj partiji Srbije 38 minuta neutralnog i pozitivnog izveštavanja.

 

Zastupljenost svih ostalih stranaka meri se u nekoliko minuta ili čak sekundi, a u njima su pozitivno predstavljeni Pokret socijalista, Stranka pravde i pomirenja, Dosta je bilo, Socijaldemokratska partija, Jedinstvena Srbija, PUPS, Ne davimo Beograd, Dveri, pokret koji predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta, DSS i SRS.

 

Neutralno je izveštavano o Stranci moderne Srbije, Zavetnicima, strankama nacionalnih manjina, Socijaldemokratskoj stranci i Demokratskoj stranci.

 

Prema visini procenta negativnog vremena prednjači pokret Oslobođenje, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Srbiju i uopšte opozicija, naveo je BIRODI u izveštaju monitoringa.

Tagovi

Povezani tekstovi