Borba za slobodnu reč

– Novinari nisu želeli da rade za tajkuna Dobrosava Markovića koji je u ovom slučaju samo frotmen lokalnih uticajnih ljudi koji hoće da kompromituju javnu reč. Otkad smo osnovali list, protiv nas je podneto nekoliko tužbi za klevetu, a većinu je podneo  bivši predsednik opštine Pančevo Srđan Miković-rekao je juče nakonferenciji za novinare u prostorijama NUNS-a novinar Pančevca presss Vladimir Đoković.


Samo protiv Šokovića nakon formiranja novog nedeljnika završena su tri postupka po tužbi za klevetu, ali su sva tri okončana u njegovu korist.


– Izlazimo sedam meseci svakog četvrtka i imamo apsolutnu podršku naših čitalaca. U ovoj borbi koju protiv nas vodi Dobrosav Marković i svi onikoji stoje iza njega, koristićemo sva pravna sredstva i načine da odbranimo slobodu reči i našu profesiju“ – naglašava Đoković.


Inače, Javno preduzeće Pančevac je na aukciji 14. februara ove godine po ceni od 2,2 miliona evra kupio Dobrosav Marković, biznismen iz Loznice i vlasnik tri poljoprivredna preduzeća u Pančevu.


Lj.B.

Tagovi

Povezani tekstovi