Boris sačuvao Tijanića

Aleksandar Tijanić ostaje u fotelji prvog čoveka RTS. Kako Kurir saznaje iz pouzdanih izvora, Tijanića su od smene sačuvali najbliži saradnici Borisa Tadića, koji već danima lobiraju da novinar i urednik za sve režime ostane u sedlu. Međutim, sa funkcija bi mogli da odu Nenad Cekić, predsednik Republičke radiodifuzne agencije, i njegov zamenik Aleksandar Vasić, jer je, kako saznajemo od izvora bliskog Savetu RRA, raspisivanje javnog poziva za smenu Upravnog odbora RTS bila nepromišljena i skandalozna odluka, koja je nanela veliku štetu Savetu RRA, zbog čega su članovi ovog tela ogorčeni.
– Cekić je postupio suprotno članu 52 Statuta RRA, jer u njemu stoji da ovaj konkurs može da raspiše samo Savet. Njihova mržnja prema direktoru RTS Aleksandru Tijaniću je velika, ali ovim skandaloznim potezom samo su učvrstili njegovu poziciju. Takođe, mogu da zaborave i na promenu UO RTS. Jedini spas je da do petka zakažu sednicu i povuku konkurs, jer je protiv ovakve odluke Cekića i Vasića najmanje šest članova RRA. To je i razlog zbog kojeg ne žele da zakažu sednicu. Međutim, ukoliko to ne urade do petka, postoji volja da Savet RRA smeni ovaj dvojac, odnosno da oni postanu samo članovi, dok bi na funkciju predsednika mogli da dođu profesor Svetozar Stojanović ili Goran Karadžić – tvrdi izvor Kurira.
Kurir juče nije uspeo da stupi u kontakt sa Cekićem i Vasićem, već smo odgovor morali da potražimo od PR službe RRA. U Agenciji su rekli da ne može da se govori o neslaganju u Savetu RRA kad nije ni bilo sednice, ali da, s druge strane, svaki član Saveta ima pravo na svoje mišljenje i da su svi samostalni u svom radu.
– Naredna sednica Saveta biće zakazana u skladu sa uobičajenom dinamikom održavanja sednica i kada svi članovi Saveta budu bili prisutni, s obzirom na to da su neki od njih na putu – objasnili su u RRA razloge zbog kojih se ne zakazuje sednica Saveta.
Kad je u pitanju član 52 Statuta RRA, po kome je Savet morao da donese odluku o raspisivanju konkursa, u RRA su rekli “da su pre objavljivanja oglasa svi članovi Saveta bili obavešteni elektronskom poštom, za šta postoji mogućnost u Poslovniku, a oglas je objavljen radi tehničke pripreme naredne sednice Saveta”.
– Nikakva odluka nije doneta, a sve odluke Savet donosi na sednicama – rekli su u Agenciji.


R.K.

Tagovi

Povezani tekstovi