Bosiljčić o tužbi, Tijanić o tanjiru

On je u intervjuu listu TV Novosti pod naslovom „Kultura tačno u ponoć“, objavljenom 6. aprila, rekao da „devojčice kojima je glavni adut pupak istrčavaju u udarne termine, a kultura je oterana u duboke noćne sate“. U obrazloženju otkaza, koji je potpisao Tijanić, navodi se da je Bosiljčić u tom intervjuu „netačno, neprofesionalno i do kraja proizvoljno izneo tvrdnje koje nanose veliku štetu RTS-u i utiču na ukupan rejting i gledanost programa RTS-a“.


Aleksandar Tijanić u izjavi za Glas kaže da nijedan srpski novinar ne pamti da je gospodin Bosiljčić održao konferenciju za štampu protiv Vučelića, Milanovića ili Crkvenjakova svojevremeno. Direktor RTS-a postavio je pitanje zašto je Bosiljčić izabrao da napadne kuću u kojoj radi baš u vreme kada je ona najgledanija srpska televizija.


– To zna samo on i oni koji su mu naredili tako. Bosiljčić nije otpušten zbog onog što je govorio nego zato što te stvari nije pokrenuo u sopstvenoj kući. Ne postoji novinar Bi-Bi-Sija koji može u javnosti da napadne sopstvenu kuću, a da ostane na poslu – rekao je Tijanić.


On objašnjava da u kući koju vodi vladaju pravila i kodeksi koje nije on propisao i da svaki čovek ima pravo da ode na televiziju koja mu više odgovara. Tijanić je istovremeno najavio da će ove nedelje skoro 2.000 zaposlenih na RTS-u „otići“ na socijalni program.
– Svaki od njih za mene je veći moralni teret nego čovek koji je pljunuo u tanjir iz kojeg svi jedemo – zaključio je direktor RTS-a.


G.T.

Tagovi

Povezani tekstovi