Botovi napadaju glavna meta je Saša Janković

botovi-blic-rs

[box align=’box-center’ id=’7427′]

Ovo nam je potvrdio sagovornik iz “internet tima“ vladajuće stranke, famoznih botova, ističući da je u proteklih mesec dana imao „puneruke posla“.

Nakon prethodnog intervjua za “Blic”, u kojem je prvi put otkrio da botovi rade za dnevnicu od 1.500 dinara, sendviče i sokove, naš sagovornik je sada pričao o svojim novim aktivnostima.

On otkriva da je u proteklih mesec i po u prvom planu bilo botovanje vesti o tragediji sa vojnim helikopterom, ali i kritikovanje pojedinih ličnosti iz političkog života Srbije, pre svega Saše Jankovića, koji je u poslednje vreme najkonstantnija meta botova.

– Kada se nesreća s helikopterom dogodila, imali smo zadatak da ne komentarišemo previše, već da na komentare koji su protiv vlasti lupamo minuse, kako bi prosečan čitalac stekao utisak da se većina ljudi ne slaže sa stavovima da deo odgovornosti za pad helikoptera snosi vladajuća struktura. Ipak, prioritet broj jedan u poslednje vreme su svakako žestoki napadi na ombudsmana, na sve moguće načine — kaže naš sagovornik.

U ovom razgovoru za “Blic”, on je otkrio i jednu zanimljivu anegdotu. Kada se prvi tekst o botovima pojavio na sajtu “Blica“, 10. marta, i pritom izazvao veliku pažnju, naš sagovornik i njegove kolege dobili su zadatak da botuju tu priču.

– Bila je to smešna situacija. Krenuli smo sa ispisivanjem različitih komentara: od toga da su činjenice u tekstu netačne, te da je broj od 500 do 600 botova preuveličan, pa čak dotle da osoba koja je dala intervju, dakle ja, radi za “protivnike Vlade“. Tako sam u komentarima o sopstvenom intervjuu “botovao“ sam sebe — završio je priču mladić iz Beograda

<!—->

Tagovi

Povezani tekstovi