Brnabić: Nadležni će se pozabaviti slučajem Predraga Malog, ali KRIK je tabloid

Odgovarajući na pitanje novinarke KRIK-a šta će preduzeti povodom navoda da Predrag Mali godinama vozi auto privatne kompanije koja, kako je navela, dobija najvrednije poslove u Srbiji, premijerka je rekla da će se nadležni pozabaviti tim slučajem, odnosno da ne želi da uzima navode KRIK-a kao proverene činjenice.

„Nisam videla koje su optužbe u pitanju, videla sam samo gomilu tendencioznih informacija da se neko optuži. Molim nadležne u Agenciji i Savetu za borbu protiv korupcije da se time pozabave i daju preporuke. Neću reagovati na članke na portalima, baviću se onim što mi kažu institucije koje iskreno pokušavamo da ojačamo na putu evropskih integracija“, rekla je Ana Brnabić.

Ona je zamolila novinare KRIK-a da „koliko je to moguće“ probaju da poštuju profesionalne standarde i da ljude koji ne obavljaju javne funkcije već su porodično vezani za funkcionere, „ne provlače kroz medije“ jer to kako je ocenila, nije u skladu sa evropskim principima i pravilima.

„To nije Srbija koja je evropsko društvo. Vi se ne pridržavate većine standarda, znam i na svom ličnom primeru da ste na nivou tabloida jer ste i mog brata, koji ima transparentan posao, optuživali za korupciju. Ne postoji crvena linija koju nećete preći da optužite Vladu Srbije i to je demokratski ali ću se boriti protiv toga. Mislim da i braća Siniše Malog i Aleksandra Vučića, kao i moj brat, imaju pravo da žive i rade u ovoj zemlji bez toga da šta god da urade, vi kažete da sumnjate na korupciju“, kazala je premijerka.

Upitana zašto je u parlamentu rekla da je televizija N1 u kablovskoj ponudi Telekoma Srbija, iako to nije tačno, premijerka je kazala da je mislila na operatera Supernova, koja je u vlasništvu Telekoma a koja ima u ponudi televiziju N1.

Tagovi

Povezani tekstovi