Brnabić: Šta je benigno u brutalnim uvredama upućenim jednoj majci

Foto: YT Printscreen

Predsednica Vlade Ana Brnabić navela je večeras na društvenoj mreži Tviter da najnoviji potez Marka Vidojkovića neće komentarisati i istakla da je veći problem kako je na to odreagovalo Nezavisno društvo novinara Srbije (NUNS) .

Naime, nakon najnovije epizode podkasta “Dobar loš zao” u kojem je Vidojković ospovao predsednika Vučića rečima: „P…a ti materina, je l ti ovo liči na RTS“, televizija Pink i tabloid Informer su to zlonamerno doveli u vezu sa TV Nova S i Draganom Đilasom i Marinikom Tepić, te napali Vidojkovića da vređa Angelinu Vučić, majku Aleksandra Vučića.

 

„Neću komentarisati bihevioralni poremećaj Vidojkovića (za koji, verujem, postoji adekvatna terapija), a ni ispraznost portparola vodovoda, kao ni medij koji daje prostor njihovoj misaonoj kloaci (na kome smo ranije čuli da nije isto kada te siluje Legija i kada te siluje Mika)“, navela je Brnabić na Tviteru, uz nastavk da je veći problem reakcija NUNS-a, „koji insistira na demokratskim vrednostima“, a vređa ženu.

 

Podsetimo, Marko Vidojković, pisac i jedan od voditelja podkasta „Dobar loš zao“ nakon što su ga režimski mediji napali da je psovao majku predsednika Srbije izjavio je za Danas „da majka predsednika Vučića mu ni najmanje nije bila u glavi kada je njega opsovao“.

 

Prema navodima sajta Novosti onile Ana Brnabić je upitala predsednika NUNS-a Željka Bodrožića „šta je benigno u iživljavanju koje smo videli“.

 

Kako Danas Online saznaje, Bodrožić je Tanjugu dao izjavu tim povodom, „ne i tabloidima“, ali ta izjava u celini nije preneta u medijima.

Iz pisanja tabloida Alo proizilazi da je „psovanje majke predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u podkastu ‘Dobar, loš, zao’ predsednik NUNS-a Željko Bodrožić okarakterisao kao benigni slučaj, odnosno čin koji ne zavređuje pažnju“. što je, nastavlja tabloid bez citata izjave „skandalozno obzirom na to da su psovke izgovorene u programu. Shodno tome donosi se zaključak da vulgarizam treba da se tretira kao nešto što je benigno?!“

 

Tagovi

Povezani tekstovi